STUT-møte 10. mai 2017

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Knut Martin Mørken (MN), Marcus Lima (studentrepresentant), Kristian Ranestad (MI), Runa Bakke Bjarkøy (studentrepresentant), Hanne Sølna (MN), Kristian Prydz (IBV), Tom Andersen (IBV) og Gro Smistad (FAI), Yvonne Halle (MN), Frode Hansen (ITA), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Stian Løvold (ITS), Arnt Inge Vistnes (FI), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Tone Skramstad (MN), Andreas Tandberg (MN, referent).
 
Fravær: Cathrine Wahlstrøm Tellefsen (FI), Jon Ove Hagen (Geo).

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Studiedekan orienterer

Vi gratulerer Frode Kristiansen (ITA) med Studentparlamentets undervisningspris 2017.

Solveig Kristensen skal på møte UHR-MNT 11. mai på NTNU.

Solveig er med i styringsgruppa for prosjektet Digitalt læringsmiljø ved UiO, og styringsgruppa hadde første møte tirsdag 9/5 2017. Anskaffelse av nytt LMS (Learning management system) er hovedfokus foreløpig. UiO er inne i en offentlig anbudsprosess med Uninett om dette. Styringsgruppa jobber nå med teknisk og pedagogisk kravspesifikasjon for et slikt LMS. Per Grøttum fra Medfak har ansvaret for den pedagogiske delen av arbeidet. Det er viktig at fremdriftsplan for implementering av nytt LMS og andre digitale verktøy ses i sammenheng med implementeringen av digital eksamen, slik at vi ikke overbelaster organisasjonen.    

Arnt Inge Vistnes meldte en sak om programkomiteene til instituttkvarteret. 

 

2 – Mandater for roller og utvalg 

Det har blitt etterlyst informasjon om mandater for ulike utvalg og roller innenfor MNs utdanningstruktur. Saken var oppe på STUT-møte 22/3. Notatet som beskriver mandatene har vært ute på høring ved instituttene. Knut Mørken og Hanne Sølna la frem oppdatert versjon av notatet etter institutt-høringen og tok imot innspill fra Studieutvalget. Knut og Hanne endrer notatet utfra innspillene som kom på møtet. Oppdatert notat blir lagt ut på interAct-siden og i referatet så snart det er klart.   

 

3 – Gyldighet på obligatoriske undervisningsaktiviteter/innleveringer 

Jaan Roots (KI) har påpekt at det er diskrepans mellom gyldigheten på laboratorie-kurs mellom de ulike instituttene. Instituttene dette gjelder (IBV, KI og FAI) har blitt oppfordret til å komme til enighet om en felles løsning seg i mellom. Det ble enighet om å la laboratoriekurs ha en varighet på 3 år. Det samme gjelder felt-kurs. NB: Det må lages fellestekster som beskriver varigheten på lab- og felt-kurs, og disse fellestekstene må lenkes opp fra de ulike emnesidene. Se Jaans presentasjon i høyre marg.

Vi lager tilsvarende fellesreglement for varighet på obliger og andre innleveringer for hele fakultetet. NB! For innleveringer og obliger som kvalifiserer tileksamen og ikke innleveringer som teller som en del av endelig karakter. Det er viktig at vi også her lenker opp til fellestekster om gyldighet fra emnesidene på samme måte som med lab-kursene. Dette blir en ny sak på et kommende STUT-møte.

Gyldighet lab-kurs
4 – Forholdet mellom CS-programmet og de relaterte disiplinære masterprogrammene

I prosessen med gjennomlesing av masterbeskrivelsene har det kommet innspill om at det kan være vanskelig for studenten å skille mellom studieretningene i CS-programmet og de relaterte disiplinære masterprogrammene ved MN. Knut Mørken la frem saken og tegnet opp skillet mellom CS-retningene og de disiplinære programmene (se presentasjon i høyre marg).  Studieutvalget diskuterte saken. Det er en glidende overgang mellom tilbudene og ikke enkelt å gi en enkel «oppskrift» på forskjellene, men i og med at vi har gitt rom for et nytt program oppfordres miljøene til se gjennom sine tekster med henblikk på å hjelpe studentene å velge. Hovedforskjellene ligger i at CS-programmet har:

 

                • Tydelig vekt på metodekunnskap (beregninger, programmering)

                • Tre obligatoriske beregnings/programmeringsemner i emnematrisen

                • Mildere krav til disiplinkunnskap ved opptak, mer vekt på tverrfaglighet

 

Det kom også forlag om at de disiplinære BA-programmene får tilleggsinformasjon under "Veien videre" og "Hvorfor velge" der det er lenket til den "korresponderende" CS-studieretningen, som blir nevnt som et tverrfaglig alternativ til det disiplinære programmet.

Om utdanningslederne har innspill til CS-tekstene, blir de bedt om på kontakte Knut Mørken og Arnt Inge Vistnes.

CS vs disiplinære program
5 – Instituttkvarteret

Arnt Inge Vistnes tok opp spørsmålet om hvorvidt programkomiteene som ble opprettet av fakultetet til InterAct-prosessen skal viderføres også til høsten, eller om vi skal gå tilbake til de gamle programkomiteene. Dette blir en egen sak på neste STUT-møte.

Studentrepresentantene kommenterte at de ikke har fått de siste innkallingene til Studieutvalget. Dette gjelder også for invitasjonen til P.hd.-seminaret 26/4. Vi sjekker e-post-listen og sørger for at de er inne. Referat fra P.hd-seminaret blir sendt ut til studentrepresentantene.

Tone Skramstad informerte om at studieweb-gruppa i dag melder tilbake til utdanningslederne om program-nettekstene. Instituttene har frist  til 1/6 på å ferdigstille utkast til nettekster før webgruppa gjør siste kvalitetssikring og sentralt overtar 15/6. NB: disse utkastene skal foreligge både på norsk og engelsk (se tidsplan).  

Husøy-seminaret er 30/5 til 1/6. Se endelig program i høyre marg.

Program Husøy-seminaret
Publisert 16. mai 2017 16:03 - Sist endra 17. nov. 2019 14:30