STUT-møte 6. februar 2019

Til stede: Hanne Sølna (MN), Solveig Kristensen (MN), Cathrine W. Tellefsen (FI), Øivind Kure (ITS), Mari Stamrud (studentrepresentant), Didrik Kruse (studentrepresentant), Knut Mørken (MN),  Frode Hansen (ITA), Arnt Inge Vistnes (FI), Jon Ove Hagen (GEO), Yvonne Halle (MN), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Gro Smistad (FAI), Stein Kaartveit (IBV), Jaan Roots (KI), Andreas Tandberg (MN, referat)

Fravær: 

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer

  • Takk til alle som den 4/2 var på lansering av MNs nye strategi Kunnskapsutvikling for en verden i endring – Realfag og teknologi mot 2030
  • Den 30/1 var det Nokut-konferanse om høyere utdanning. Solveig Kristensen og Knut Martin Mørken holdt innlegg og deltok i paneldebatt om arbeidet med InterAct.
  • UiO hadde styremøte den 5/2, der bl.a. IT-masterplan var oppe som sak. Vi inviterer dekan på Det utdanningsvitenskapelige fakultet, Sten Ludvigsen, inn til STUT for å informere om arbeidet.
  • R2-krav og utdanning.no: Nettsiden utdanning.no henter sin informasjon direkte fra sidene til Samordna opptak. Utdanning.no varsler ikke at det kommer endringer i opptakskravene, utdanning.no informerer bare videre om de til enhver tid gjeldende opptakskrav. Enkelte elever har m.a.o ikke fått informasjon om at visse studier kommer til å få R2-krav. Solveig har meldt inn saken til UiO sentralt. MN tar saken videre med UiO.

 

1 – Innledende diskusjon rundt emner ved MN

Solveig innledet om masteremnene ved MN. MN har mange masteremner, og mange av emnene har få studenter. Se detaljer i oversikten til Øystein Bergkvam i høyre marg. MN må vurdere om vi ev. skal gjøre kutt i masterporteføljen fremover. Vi diskuterte saken med utdanningslederne. Vi tar saken tilbake i STUT i tillegg til på instituttledermøtet. 

Knut Mørken innledet om emner ved MN og tematiserte særlig spørsmålet rundt klonede emner. Vi diskuterte saken med  utdanningslederne i etterkant. Se Knuts presentasjon i høyre marg.  

Masteremner MN

Emner MN

Sak 3: Instituttkvarteret. 

Cathrine W. Tellefsen (FI) informerte om utlysning av studiekvalitetsmidler fra CCSE, "Søknad om midler til integrasjon av databeregninger i undervisningen 2019". CCSE har fått få svar foreløpig. Det er viktig at slike søknader for fremtiden går via instituttets utdanningsleder og ikke direkte fra CCSE og til søkerne. Cathrine informerer CCSE om dette. FI utvider fristen for søknaden med en uke.

 

 

Publisert 22. mars 2019 15:01 - Sist endra 22. mars 2019 15:01