STUT-møte 20. mars 2019

Til stede: Hanne Sølna (MN), Cathrine W. Tellefsen (FI), Øivind Kure (ITS), Mari Stamrud (studentrepresentant), Didrik Kruse (studentrepresentant), Knut Mørken (MN),  Frode Hansen (ITA), Arnt Inge Vistnes (FI), Jon Ove Hagen (GEO), Yvonne Halle (MN), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Gro Smistad (FAI), Stein Kaartveit (IBV), Jaan Roots (KI), Andreas Tandberg (MN, referat)

Fravær: 

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer

 

2 – Ex phil sett fra et MN-perspektiv

Art Inge Vistnes presenterte Exphil-pensumet med særlig vekt på den naturvitenskapelige delen av pensum og dens relevans i helheten av studiet. Se Arnt Inges presentasjon i høyre marg. 

Exphil fra MNs ståsted
3 – Masterreglement. Knut Mørken og Øystein Bergkvam

Denne saken er en oppfølging av saken Felles rutiner for masterreglementet på STUT-møtet 16/1.

Øystein Bergkvam har skrevet et notat på bakgrunn av arbeidsgruppens forslag til felles masterreglement  og diskusjonen på møtet 16/1 (se referat over). Øystein presenterte notatet. På dagens møte kom det frem at et felles reglement for deltidsstudier og permisjon er særlig ønsket fra studieadministrasjonen. Vi ble enige om å lage et slikt felles reglement for deltidsstudier i første omgang, og så legge frem forslag til reglement for permisjoner på et senere møte. Øystein sender oppdatert notat når det er klart.

 
4 – Intituttkvarteret Stein Kaartveit (IBV): IBV ønsker å sende sine studenter på utveksling, men opplever vanskeligheter med å tilby garanterte studieplasser på eget studieprogram for utenlandske studenter i retur. Stein etterlyste en mulighet for å sette av kvoter på egne emner for utenlandske studenter. Foreløpig får ikke utenlandske studenter beskjed om hvorvidt de får plass på studiet eller ikke før semesterstart. STUT diskuterte saken, men det kom ikke noen løsning på problemet. Vi tar saken opp igjen på et senere møte  

 

Publisert 2. apr. 2019 12:19 - Sist endra 11. mars 2020 14:51