STUT-møte 29. mai

Til stede:Knut Mørken (studiedekan), Arnt Inge Vistnes (fysikk), Jaan Roots (kjemi), Steven Ray Wilson (kjemi), Gro Smistad (farmasi), Øivind Kure (ITS), Kristian Prydz (IBV), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Kristian Ranestad (matematikk), Yvonne Halle (MN), Hanne Sølna (MN, referent)

Fraværende: Frode Hansen (astro), Jon Ove Hagen (geofag)

Sak

Tema

Sakspapirer

1 –  Gjennomføring og frafall. Kartlegging av studentenes utdanningsplaner ved semesterstart ved Knut Mørken

UiO skal ha en utviklingsavtale med MN. Det er fokus på gjennomstrømning og frafall. MN har fått noen spørsmål om dette som skal besvares innen 1. juli samt en oppfordring om å rydde i FS slik at studenttallene er så reelle som mulig. Dette kan fex gjøres ved å ha obligatorisk oppmøte første uke eller en tidlig oblig før 1. september (oblig 0). 1. september er firsten for å semesterregistrer seg og startpunkt for studentstatistikk.  

Det er også satt spørsmål ved overbooking og en bekymring for at den bidrar til at vi tar opp svake søkere. Erfaringer er at søkere som får tilbud ofte har rundt 40 poeng. Hva er akseptabelt?

Enkeltemnestudenter: rundt 60% tar ikke studiepoeng men blant de som tar studiepoeng finner vi de som tar en fri bachelorgrad, de som ønsker å studere med lavere progresjon og de som ønsker påfyll av kompetanse og som kan ha en utdanning fra før. Enkeltemneordningen brukes også for eksterne studenter som trenger å kvalifisere seg til masterstudier på MN.

Må ha noen prinsipper for utdanning for å møte slike spørsmål slik at det ikke kun blir tiltak og detaljer knyttet til statistikk som diskuteres.

Forslag om å spørre studentene på første infomøte om hva de har av planer ift heltids/deltidsstudier. 

 

2 – Innspill og rammer for utdanning og hvordan de kan påvirke  utdanningsutviklingen ved MN

  • Tilstandsrapporten for høyere utdanning 2019 fra Diku (Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning) som skal være et grunnlag for KDs etatsstyring av universitetene. https://diku.no/rapporter/diku-rapportserie-05-2019-tilstandsrapport-for-hoeyere-utdanning-2019 Ved Hanne Sølna
  • Studentstemmen. I arbeidet med UiOs nye strategi har fakultetene fått i oppdrag å intervjue studenter. Hva sa studentene våre? Ved Hanne Sølna og Ingrid Sand 

Presentasjon

 

 

 

 

 

3 – UiOs pris for beste masteroppgave knyttet til FNs bærekraftsmål ved Else Marie Lingaas    Frist for å melde inn nominasjoner er 19. juni til Else Marie Lingaas (e.m.lingaas@mn.uio.no).  Presentasjon
4 –  Instituttkvarteret

Det er en problemstilling på LeP programmet at UV har hovedveileder for masterstudenter og da får  de insentivmidlene. Det er gjort ulike grep ved instituttene for å "sikre" seg slike midler. Spørsmål om økonomi bør tas i dekanat og med oppfølging i instituttledermøtet.

Hvordan får vi Inspera til å gjøre endringer raskt nok? Det e rmeldt inn feil flere ganger og det er ikke rettet. Det utvikles ny funksjonalitet som ikke virker. Dette gjelder blant annet språk og automatisk back up. Hanne følger opp med gruppa for  IT i utdanning.

 
Publisert 27. mai 2019 11:16 - Sist endra 17. juni 2019 18:36