STUT-møte 21. august 2019

Til stede:Knut Mørken (studiedekan), Arnt Inge Vistnes (fysikk), Kristian Ranestad (matematikk), Karianne Staalesen (geofag), Gro Smistad (farmasi), Stein Kaartvedt (IBV), Didrick Kruse (studentrepresentant), Øivind Kure (ITS), Kristian Prydz (IBV), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Karianne Staalesen (geofag),Andreas Tandberg (MN, referent) Hanne Sølna (MN)

Fraværende: Steven Ray Wilson (kjemi), Frode Hansen (astro), Julie Eldøy (studentrepresentant)

Sak

Tema

Sakspapirer

Orienteringer - 

studiedekan

  • Den 14. august ble "Honours-dagen" avholdt for studentene på det nye Honours-programmet ved UiO. Knut Mørken var til stede på arrangementet som inneholdt møte med mentorer, plan for studiet samt forventningsavklaringer. Knut informerte Studieutvalget. 
  • Knut har tatt over som UiOs representant i "Utdanningsutvalget" til UNIT. Knut tok over etter Solveig Kristensen som gikk ut av utvalget da hun ble forskningsdekan tidligere i år. Utvalget jobber nå særlig med å legge til rette for integrasjoner mellom databasen FS og de ulike IT-systemene UH-sektoren bruker. Knut tar gjerne imot innspill og synspunkter fra utdanningslederne som han kan ta med seg inn i Utdanningsutvalget og arbeidet der. 
  • Ekspertutvalget for etter- og videreutdanning, ledet av Simen Markussen, overleverte sin utredning "Lærekraftig utvikling – Livslang læring for omstilling og konkurranseevne" til kunnskapsministeren 4. juni 2019. Utvalget har vurdert hvordan endringer i arbeids- og samfunnslivet vil påvirke behovet for å lære hele livet og om utdanningssystemet er i stand til å imøtekomme disse behovene. Utredningen er nå ute på høring hos institusjonene. Knut Skriver høringssvar på vegne av UiO.
  • Vi minner om at ferdigstilling av emnebeskrivelser (for V20) har frist 16/9 2010.  

 

Sak 1: Utdanningsleder-seminar i september

Det blir seminar for utdanningslederne på Bristol hotell fredag 20/9 kl 09.00–14.30. Mer informasjon samt program for seminaret kommer.  

 

 

Sak 2: Evaluering av styrings- og organisasjonsmodell for LINK 

Knut skal møte evalueringskomiteen for LINK for samtale. Meningen med samtalen er å innhente tilbakemeldinger og erfaringer fra fakultetenes samarbeid med LINK, samt avklare forventninger for fremtiden. Knut tok imot innspill fra utdanningslederne som han tar med seg inn i samtalen. 

Evaluering av LINK
Sak 3: Spørreundersøkelsen ved semesterstart. Hvilke planer har studentene mtp. gjennomføring? MN har gjennomført en spørreundersøkelse for alle bachelorprogram på første informasjonsmøte. Undersøkelsen inneholdt spørsmål om hvilke planer studentene har for gjennomføring av studiene sine. Knut presenterte svarene på undersøkelsen for utdanningslederne. Saken kommer opp igjen på neste STUT-møte.Spørreundersøkelsen blir lagt ut i referat etter neste møte. 

 

Sak 4: Studiekvalitetsrutiner

MN ønsker å bedre studiekvalitetsrutinene slik at de er mer i overenstemmelse med hva som er fokus og målet med utdanningen vår i henhold til InterAct. Det er også viktig at nye rutiner blir bedre forankret i fagmiljøene slik at vi legger til rette for kontinuerlig forbedring. Vi tok en innledende diskusjon med utdanningslederne om hvordan vi får til en god prosess for dette arbeidet, og om hvilke prinsipper som skal gjelde for de nye studiekvalitetsrutinene.

 
Sak 5: Instituttkvarteret Kristian Prydz (IBV): Det er masteroppgaveinnlevering i slutten av hvert semester der studentene trenger tilgang til Kristine Bonnevies hus. Likevel er de fleste dørene i bygget låst de 2 siste ukene av semesteret, og dette skaper frustrasjon blant studenter og ansatte. Samtidig kan bygget være ulåst i 2 uker under internasjonale arrangementer midt på sommeren. Kristian etterlyser en praksis fra Eiendomsavdelingen som er mer i tråd med studentenes og de ansattes ønsker. MN tar saken videre med fakultetsdirektør.  
Sak 6: Eventuelt Andreas Tandberg (MN) presenterte den nye utdanningsdelen av MN-fakultetets forside på nett  
Publisert 6. sep. 2019 09:35 - Sist endra 6. sep. 2019 09:35