STUT-møte 2. september 2020

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere pluss andre fra MNs studieseksjon var til stede gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

  • Det er nedsatt en nasjonal BOTT-arbeidsgruppe som skal jobbe med felles retningslinjer for vurdering av opprykk utfra utdanningsfaglig kompetanse. Når utkast til retningslinjer er klare, skal retningslinjene opp bl.a. i instituttledermøtet.
  • MN, ved det nyetablerte dScience, har søkt om 3,7 mill kr i støtte til etablering av videreutdanning hos Kompetanse Norge. Partnere som er med i prosjektet, er Digital Norway, Lørn Tech, Sintef Digital, DNVGL, Kongsberg Gruppen, Smart Innovation Norge og Energi Norge. Forventet oppstart av pilot er januar 2021, med studiestart høst 2021. Tilbudet utvikles for å gi personer i næringslivet kompetanse til å utnytte sine dataressurser bedre. Første pilot skal tilby mikrokurs a 2 sp, som til sammen utgjør 20 studiepoeng (dersom man tar hele porteføljen). 
 
Sak 2. Gradert karakterskala/nye permisjonsregler

Anne Lise S. Hansen orienterte kort om følgende saker:

Se detaljer presentasjon i høyre marg.

Gradert karakterskala/nye permisjonsregler
Sak 3. Egenmelding masteroppgave

Den midlertidige forskriften er forlenget til 1/2 2021.  Egenmeldingsordningen for masteroppgaver gjelder m.a.o. fortsatt, men er noe revidert for H20. Etter diskusjon i STUT og STUA, er dette løsningen vi kom frem til: 

Det vil ikke lenger være anledning for kandidaten å selv definere nytt innleveringstidspunkt i nettskjema. MN-fakultetet ber instituttene om å gi følgende utsettelse og vedtak ved mottatt egenmelding:              

For lange masteroppgaver innvilger vi 14 dagers utsatt innleveringstidspunkt.

For korte masteroppgaver Innvilger vi 5 arbeidsdagers utsatt innleveringstidspunkt.

Se fullstendig e-post fra 4/9 2020 til alle@studieadm fra Helge E. Kleivane. Emne: "Egenmelding masteroppgaveinnlevering (kort og lang". 

 
Sak 4. Utvalg og strukturer, IT i utd. UiO

Det etableres nå en struktur for koordinering, prioritering og porteføljestyring av IT-virksomhet både nasjonalt og ved UiO. Knut M. Mørken orienterte om status med fokus på feltet IT i utdanning. Se Knuts presentasjon i margen. 

Strukturer for IT i utdanning 
Sak 5. Eksamen H20 Det er fortsatt en del emner som skal ha skriftlig skoleeksamen H20 men som ikke har fått lokaler ennå. Øystein Bergkvam har sendt over listen til Knut som var i møte med UiO om dette i går. Mer informasjon om saken kommer.  
Sak 6. Instituttkvarteret. Helge Balk (FI) lurte på om det var OK å bruke Github til levering av eksamen. Andres Tandberg tar saken videre med Helge.  

 

Publisert 22. sep. 2020 14:29 - Sist endra 22. sep. 2020 14:29