STUT-møte 6. MAI 2020

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere pluss andre fra MNs studieseksjon var tilstede gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

  • Det kommer nye korona-retningslinjer fra regjeringa i morgen. Det kommer mer informasjon etter dette.
  • Trolig vil det åpne seg muligheter for å ha muntlig eksamen på campus for studenter som har dårlig teknisk utstyr hjemme. Mer om dette kommer. 
  • MN IT i utdanning er i ferd med å lage en veiledning for digital muntlig eksamen som skal fungere for eksaminator, sensor og student. Veiledningen blir lansert neste uke.
  • "Alle hjelpemidler tillatt". MNs formulering om dette er nå klar: "Alle hjelpemidler er tillatt ved skriftlig hjemmeeksamen våren 2020. Det er opp til studenten å innhente informasjon fra tilgjengelige kilder, vurdere kvaliteten og sette det hele sammen til en besvarelse basert på egen bearbeiding av stoffet. Besvarelsen som leveres skal reflektere studentens kunnskapsnivå." Denne nye teksten vil bli lagt ut på aktuelle nettsider og i "forsidemalen" i veiledningen for skriftlig digital eksamen V20.
  • Øivind Kure meldte fra at det stod på nettsidene at det var mulig å trekke seg en uke etter eksamen. Dette er feil. Øivind sender lenke til Øystein Bergkvam som endrer på nett.
  • Cathrine Tellefsen (FI) meldte en sak til instituttkvarteret.
 
Sak 1. Brukerstøtte/trøsterunde eksamen V20

Andreas Tandberg presenterte forslag til modell for brukerstøtte og digital "trøsterunde" under eksamen V20. STUT ble enige om å gå for "modell 1" med MN studieinfo som førstelinje og kontaktpunkt for studentene. Vi ble også enige om en felles mal for trøsterunde ved alle institutt der faglærerne svarer ut spørsmål fra studentene på e-post/telefon første dag, midterste dag og tredje dag under eksamensuka. Vi ble også enige om at vi ikke stenger ned kommunikasjonsplattformer som Piazza og Padlet under eksamensuka. Se detaljer i presentasjon i margen.

MN sender ut informasjon om dette til studenter og ansatte neste uke.

Brukerstøtte/trøsterunde eksamen V20
Sak 2. Digital og fysisk undervisning og eksamen H20

Forslag til premisser og prosesser for å avklare forhold rundt digital og fysisk undervisning og eksamen H20 ble presentert av Knut Mørken. Se presentasjon i margen.

Det ble kommentert fra utdanningslederne at det kan være vanskelig å ha tekst om obligatoriske innleveringer og eksamensform klart til studentweb-fristen 15/5 for alle emner dette semesteret.

UiO jobber med å avklare om hvorvidt engelskspråklige masterprogram må gå heldigitalt eller ikke høsten 2020.

Undervisning/eksamen H20
Sak 3. Instituttkvarteret

Cathrine Tellefsen (FI/KURT) tok opp en sak: Emneansvarlige har spurt KURT om tips til hvordan de kan forbedre sin digitale (og eventuelt også fysiske) undervisning til høsten. Cathrine etterlyste en dialog rundt hvor slike tips bør komme fra. Instituttene? KURT? LINK? UiO sentralt? Og hva er utdanningsleders rolle i dette? KURT er i gang med å lage et dokument som forsøker å beskrive hvordan instituttene og utdanningslederne kan sikre en best mulig undervisningshøst for studentene. Saken skal opp på instituttledermøtet i morgen. Mer informasjon om dette kommer. utdanningslederne blir oppfordret til å ta kontakt med KURT om de har spørsmål om dette 

 
Publisert 13. mai 2020 12:34 - Sist endra 13. mai 2020 12:34