STUT-møte 13. MAI 2020

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere pluss andre fra MNs studieseksjon var tilstede gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

  • Smittefaren er litt mindre nå, og UiO starter en forsiktig gjenåpning for studenter og ansatte denne uka. Det kommer e-post fra Jo Døhl om dette.
  • Det kommer en e-post til studentene fra Knut Mørken og Hanne Sølna i løpet av dagen. E-posten handler om Bestått/Ikke bestått, masteropptak og generelt om å sjekke infosider – i tillegg er det meningen at det skal være en hyggelig melding og en energi-boost til studentene før eksamen. E-posten kommer også til utdanningslederne. Fremover skal vi huske å alltid cc-e utdanningslederne på disse e-postene til studentene.
  • Det er nedsatt en arbeidsgruppe ved UiO som skal jobbe med rammene for høstens undervisning. Knut og Gunn Enli (prodekan HF) leder arbeidsgruppa.
  • Saken om åpenhet/rettigheter på undervisningsmateriell blir utsatt.
  • Helge Balk (FI) meldte en sak til instituttkvarteret. 
 
Sak 1.

Pedagogiske/didaktiske perspektiver på undervisning til høsten

Hvordan skal vi få til god digital og fysisk undervisning til høsten? Vi må tenke både faglig, teknisk og pedagogisk. Emneansvarlig skal ikke stå alene med dette. KURT ønsker å hjelpe emnene med å implementere rammene for høsten pedagogiske opplegg (i en smittevernsvirkelighet) inn i undervisningen. Cathrine Tellefsen og Tone Gregers presenterte saken (se KURTs presentasjon høyre marg).

I diskusjonen som fulgte etterlyste utdanningslederne en konkret liste over hvilke HMS-rammer som gjelder til høsten. 

Det ble også klart at det vil blir økt behov for å inkludere gruppelærere ved instituttene høsten 20 for å ta deler av undervisningsjobben når det blir vanskelig å gjennomføre store forelesninger. Det er derfor viktig å igangsette prosessen med å ansette gruppelærer allerede nå. Denne prosessen må være klar til sommeren.

Knut oppfordret til å ta kontakt om det er spørsmål rundt disse tingene.

Det ble diskutert hvorvidt vi skulle flytte delingsseminaret 20/5 til 28/5 pga. krasj med NFR-frist. Vi bestemt oss for å holde på opprinnelig dato 20/5. 

KURT: undervisning H20
Sak 2. Korona-saker
  • Det var frist 12/5 for å presentere eksamensform på emnesidene. Det er imidlertid halv kapasitet i Silurveien høsten 20. Ikke alle MNs emner har tatt innover seg denne endringen og har planlagt med for mange plasser i Silurveien. Eksamensplanen ved UiO kjøres 18/5. Vi trenger en liste fra instituttene over emner som må prioriteres for plass i Silurveien innen fredag 15/5 klokka 09:00. Se Knuts presentasjon i margen.
  • UiO har bestemt seg for å ikke ta opp utenlandske mastersøkere til masterprogrammer i år der undervisningen ikke kan gjennomføres digitalt på en forsvarlig måte. UiO sender ut beskjed om dette.
Eksamensformer H20
Sak 3. Instituttkvarteret

Helge Balk (FI) tok opp en sak: Vil det være mulig for 2 og 2 studenter å sitte tettere en én meter på lab? Denne saken må vi sjekke nærmere.

Det kom også spørsmål om muligheten for å avholde muntlige eksamener fysisk på campus. Vi håper det vil bli mulig å sette opp rom for fysisk muntlig eksamen for studenter med for dårlig teknisk utstyr hjemme, men det foreligger ikke noe endelig avklaring på dette ennå.  

 
Publisert 18. mai 2020 10:56 - Sist endra 18. mai 2020 11:24