STUT-møte 17. mars 2020

Til stede: Andreas Tandberg (MN, referent), Hanne Sølna (MN)m Gro Smistad (FAI).

Fravær: Øvrige utdanningsledere pluss andre fra MNs studieseksjon var tilstede gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM

Sak

Tema

Sakspapirer

Korona-pandemi. Universitetet stengt

IT task force UiO er startet. MN er representert
Phd-disputaser foreløpig utsatt til 26/3. 
Lep-programmet: Tone og co har kontroll
Blindern er stengt. UiO har stengt studentenes tilgangs-kort til bygninger. 
Studentene kan nå levere egenmelding for utsettelse av eksamen, masteroppgave og obliger. Bestemt sentralt.

Runde rundt bordet l fra utdanningsledere

Balk: sender nettskjema på hvilke ansatte som har hvilke behov (micer osv). 
Prydz: Har kjørt undervisning via Zoom allerede denne uka. Har begynt å eksperimenter med digitale laber. 
Matte: disputaser avlyst. Én Master levert inn før stengingen.

KI: Implementerer Zoom på instituttet. Både til opptak av forelesninger og kollokvier. Zoom skal også ha en sosial funksjon. Eget Zoom-forum for master-studenter bl.a.

FAI: Stor pågang på Canvas. Praksis-farmasøyter har blitt kalt hjem fra praksis. 

IFI: Utfordring at MN har stoppa undervisning denne uka. Det avviker fra resten av UiO, og dette skaper utfordringer. Vi trenger nå avklaringer på HVA som skal gjøres felles (MN/UiO) og HVA som skal overlates til Instituttene. Dette bør det stå noe om på infosiden som Hilde Omberg lager nå. Om vi velger å bruk disse sidene.


ITA: Hvilket handlinsgrom har institutt/faglærer til å endre eksamensform? Hvem kan ta hvilke avgjørelser? Dette må ut på infosiden, og det må gjøres helt klart. Og det må ut så fort som mulig.

Diskusjon

Knut: Det er veldig mye med IT-systemer nå. IT Task force er i gang for å lage tekniske løsninger for digital undervisning. Vi skal lage veiledninger. TF, HF, SV, MN og UV samarbeider først og  fremst. UiO lager dem, MN brukertester dem. 9 faglærere er invitert. Skal vi vurdere å kjøre overgang til nytt chatteprogram Padlet for hele MN i disse tider? Universell utforming er viktig å prøve å få til oppi dette.. 

Stephen: Vi trenger også KLARE anbefalinger på hvilke verktøy som brukes til hva.

Julie: Hva med gruppeundervisning? Hva med obligatorisk oppmøte? Dette må avklares. Skal føringene komme fra fakultet eller institutt?

Vi anbefaler at dette løses lokalt, fordi det er mye lokale faglige grunner til at det er obligatorisk oppmøte og ikke. Men: Dette bør kanskje stå på en sentral MN-nettside. At dette er et lokalt anliggende? Alle andre slike prinsipielle avgjørelser om undervising må legges ut. 
 
Cathrine: Er i ferd med å lage faglig-pedagogiske veiledninger. Disse bør legges der de andre veiledere ligger (hvertfall lenkes opp herfra). Skal handle om 4 hovedelementer. Bl.a. MSHRL. Studentene skal også møte det samme opplegget overalt. Tone jobber med anbefalinger til hvordan underviserne kan omstrukturere Canvas for å kommunisere bedre. 

Vi anmoder generelt om å lytte til nettredaktørene. De kan kommunikasjon.
 
Plassbegrensning i Canvas. Videoer osv. må legges i vortex og lenkes opp fra Canvas. Dette må det komme veiledninger på. 
 
Ragnhild: Viktig å huske på at det vi nå gjør er å flytte undervisningen fra fysisk til digitalt, vi lager ikke pedagogisk fjernundervisningsopplegg. 

Utdanningslederne får i oppgave å velge ut undervisere til å teste UiO-veiledninger når den tid kommer. Knut samkjører dette med Andreas/Helge som allerede har foreslått noen undervisere til denne testingen.

Biblioteket er på plass for studentene - men er fysisk stengt.

Stephen: Viktig å også dele undervisernes pedagogiske planer med studentene nå. Del heller for mye enn for lite.

Zoom: viktig at veiledning også beskriver hvordan studenter kan gå inn på en lavterskel-måte (uten å vente på host). Sånn kan Zoom også bli et verktøy for å informere og berolige studentene.

MN må ta et valg: Skal MN kommunisere på mail eller ett sted på nett? 

Stephen: Hva med Lånekassa? Dette sjekker UiO sentralt ut.

Knut: Alle faglærere som vil kjører på med Zoom fra nå. 
 
Mastereksamen:

FAI kutter sine muntlig-forsvar. resten av instituttene kjører muntlig-master gjennom Zoom. Ragnhild: masterpresentasjoner er offentlige. Skal man si at de ikke er offentlige lenger? Ellers må vi annonsere alle master-forsvar-sesjonene. Dette er krevende.
Innleveringsfrist master. Kan vi be dem velge mellom 15. juni og 15 sept? Så blir det enkelt. Forslag fra IFI. Dette vil spare oss for mye administrasjon. Lurt at vi ev. kjører en sånn bestemmelse for hele fakultetet. Likt for alle. STUT mener det bør prioriteres å avgjøre akkurat dette og å få avgjørelsen ut til studentene og de ansatte.

Studiekonsulenter som jobber med master må informeres om beslutninger her.

Obliger 

Blir alle obliger utsatt med en uke? Er det fortsatt oblg-fri? Hva skjer her? Løsninger må komme raskt her også. 

Zoom og student-psyke

Involvere studentforeninger/utvalg særlig med å etablere sosiale møteplasser i zoom. Mange studenter er passivisert denne uken og har det sosialt vanskelig. Klarhet ift eksamen, masteroppgave og praktiske ting hjelper på. ForVei og hyggelig epost viktig. Send en epost for mye enn en for lite! Kom med psykologiske tips: rutine i hverdagen etc. Snarlig zoom møte med MNSU.

STUT tar et nytt møte torsdag 19/3 14.30.

 
Publisert 17. mars 2020 16:13 - Sist endra 17. mars 2020 16:13