STUT-møte 17. juni 2020

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere pluss andre fra MNs studieseksjon var tilstede gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

  • I dag kl. 13.00 er det et ekstraordinært dekanmøte om studiestart som også implisererer praktisering av smittevern og grad av åpning – ref. regjeringens nye retningslinjer. Dette kan gi ny eller klarerer informasjon om rammebetingelser, og derfor ønsker vi å ha et ekstraordinært STUT møte fredag 19. juni kl. 9 – 10. Dagens STUT-møte blir derfor kun en time og har disse sakene:
    • Koronastatus
    • Praktisering av masteropptak for studenter med utsatt laboratorieundervising
 
Sak 2. Koronastatus

 

Studentrepresentantene meldte om at det etter vårsemesteret 20 er usikkerhet blant studentene om hva 1 til 2 dagers arbeidsmengde for eksamen faktisk betyr, og at dette blir praktisert ulikt på de ulike emnene. Studentrepresentant Sigurd Fladby gjør en innsamling via fagutvalgene for å finne mer detaljerte tilbakemeldinger på dette slik at vi har systematisk empiri på saken før vi ser hva vi ev. kan gjøre med dette for det kommende semesteret.

Cathrine Tellefsen påpekte at MN generelt bør gjøre en systematisk gjennomgang av hva som har fungert og ikke dette semesteret, slik at vi kan ta en avgjørelse av hva vi tar med oss videre. 

Flere studenter på FI ønsker å arrangere BA-avslutning, og utdanningsleder Helge Balk etterlyste retningslinjer for dette. Hanne Sølna sjekker saken med fakultetsdirektør og gir Helge svar. 
 

 
Sak 3. Praktisering av masteropptak for studenter med utsatt laboratorieundervisning

Normalt ville vi i slike situasjoner bruke betinget opptak, men det er ikke så lett å praktisere her. Denne saken gjelder først og fremst for IBV og Geo, og her finner instituttene løsninger i dialog med Anne-Lise S. Hansen. 

En siste sak som kom opp, var saken om nye studieplasser fra KD. Vi fikk 170 plasser til MNT-fag. Plassene er nå gjort om til "konkrete" bachelor- og master-studieplasser. Saken skal opp i instituttledermøtet i morgen. Etter instituttledermøtet kommer det et overbookingsforslag, altså et forslag til hvor mange tilbud som skal sendes ut til studentene. Dette forslaget vil instituttene får til gjennomsyn og godkjenning.

 

 

Publisert 26. juni 2020 11:16 - Sist endra 26. juni 2020 11:16