STUT-møte 25. mars 2020

Til stede: Hanne Sølna (MN), Knut Mørken (MN).

Fravær: Øvrige utdanningsledere pluss andre fra MNs studieseksjon var tilstede gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Runde rundt bordet

Vi tok en runde rundt bordet og hørte om status hos instituttene. De fleste har kontroll, og det blir gitt digital undervisning i stor skala ved alle institutt. Mange lurer fortsatt på status for avsluttende eksamen og for lab/felt V20.

 
Sak 2. Eksamen V20

STUT diskuterte eksamensform, karakterskala varighet, eksamenssystem etc. for eksamener vår 2020. Knut Mørken sender 27/3 ut et forslag til STUT med hvilke føringer som vil gjelde for vårens eksamenssituasjon. Utdanningslederne gir tilbakemelding på forslaget. Forslaget skal være godkjent og vedtatt neste uke slik at registrering av eksamensform er klart i FS og alle studenter er informert innen 3/4. Forslaget fra Knut blir en noe utbygget versjon av denne teksten:

Forslag til føringer for eksamen V20 etter STUT møte:

Alle eksamener foregår utenfor UiO (hjemme) for studenten enten i form av muntlig eller skriftlig. Karakterskalaen blir B/IB for alle eksamener. Startdato for skriftlige eksamener er det som står i eksamensplanen. Skriftlig eksamen har varighet 7 dager/1 uke og leveres i Inspera som en (1) fil i pdf-format. 
Emner med færre enn 20 eksamensmeldte skal gis som muntlig eksamen. Datoen for denne eksamenen bør fortrinnsvis arrangeres på publisert eksamensdato. I tilfeller med eksamenskollisjoner kan eksamensplanen fravikes for muntlige eksamener.

 
Eventuelt

Begrepet "Obligatoriske aktiviteter" i et emne omfatter både obligatorisk oppmøte og obligatoriske innleveringer. Midlertidig forskrift  om studier og eksamener ved UiO sier følgende: "Dersom studenter på grunn av sykdom eller pålagt karantene blir forhindret fra å gjennomføre og få godkjent obligatoriske aktiviteter i et emne, kan fakultetet etter en nærmere vurdering gi studentene anledning til å avlegge eksamen i emnet". MN-fakultetet delegerer til instituttene å forvalte denne forskriften. Det vil komme noen rammer fra fakultetet for hvordan instituttene forvalter den midlertidige forskriften.

Det blir nytt STUT-møte i morgen 26/3 er vi diskuterer forslaget til føringer for eksamen V20

 
Publisert 30. mars 2020 14:30 - Sist endra 30. mars 2020 14:30