STUT-møte 29. januar 2020

Til stede: Knut Mørken (studiedekan), Helge Balk (fysikk), Kristian Ranestad (matematikk), Gro Smistad (farmasi), Stein Kaartvedt (IBV),  (IFI), Sigurd Fladby (studentrepresentant), Øivind Kure (ITS), Frode Hansen (astro), Steven Ray Wilson (kjemi), Cathrine Tellefsen (FI), Karianne Staalesen (geofag),Yvonne Halle (MN), Andreas Tandberg (MN, referent), Hanne Sølna (MN)

Fravær: Ragnhild Kobro Runde

Sak

Tema

Sakspapirer

Orienteringer - 

studiedekan

  • Studiebarometeret for 2019 blir lansert i dag.
  • Gjennomgang av saker til møte i utdanningskomiteen 3/2 
  • Knut skal være sakkyndig for NOKUT  i evaluering av institusjoners studiekvalitetsarbeid. Nyttig å få innsikt i hvordan NOKUT tenker om systematisk kvalitetsutvikling av utdanning.
 
Sak 1: Nettside ned konklusjoner fra STUT-møtene

Knut presenterte forslag til ny nettside for STUT, med "Hva ble vi enige om"-seksjon som gjør det enklere å finne fram i referatene. Studieweb-redaktør Hilde Omberg ser på mulige løsninger..

 
Sak 2: Utdanningslederrollen

Frode Hansen orienterte om utdanningslederrollen ved Institutt for teoretisk astrofysikk (ITA). Det kan være en utfordring å overholde språkkravene for undervisere og gruppelærere ved ITA. Knut tar opp saken i dekanat.

 
Sak 3: MN-lederseminar

Det var lederseminar for MN forrige uke. Vi tok en runde rundt bordet for å høre hva utdanningslederne tok med seg hjem fra seminaret. Tilbakemeldingen er at det stort sett var gode "caser" og gode diskusjoner. Enighet om at samlingen var godt regissert og at det var slitsomt men nyttig med så mye aktivitet.

 
Sak 4: Utvekslingsavtaler

Anne Aaen-Stockdale og Ellen Grøholt fra Internasjonaliseringsgruppa orienterte om ny rammeplan for Erasmus pluss. Det betyr at alle nåværende Erasmus-avtaler går ut. Instituttene blir bedt om å gjennomgå sine utvekslingsavtaler og avgjøre hvilke avtaler instituttene bør videreføre og hvilke avtaler som bør kuttes. Det er frist 1. mars for å melde tilbake om dette til fakultetet. Se tidsplan i presentasjon i høyre marg. Det kommer e-post fra internasjonaliseringsgruppa om dette. Kontakt Anne eller Ellen for spørsmål.

IBV kommenterte at det er vanskelig å sikre plasser for utvekslingsstudenter når egne programstudenter har førsteprioritet. Dette gjelder særlig emner med pålassbegrensing som emner med lab og felt. 

Erasmus-avtaler
Publisert 30. jan. 2020 13:14 - Sist endra 30. jan. 2020 13:14