STUT-møte 30. mars 2020

Til stede: Hanne Sølna (MN), Knut Mørken (MN).

Fravær: utdanningsledere pluss andre fra MNs studieseksjon var tilstede gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Masteropptak

MN publiserte midlertidige retningslinjer for eksamen V20 ved MN fredag 27/3 (se epost fra Morten Dæhlen og Knut Mørken i høyre marg). Etter at retningslinjene var publisert, fikk instituttene særlig spørsmål fra studentene om hvordan emner med karakteren bestått/ikke bestått skal inngå i beregningsgrunnlaget for snittkarakteren ved opptak til master. 

Hanne Sølna og Knut Mørken har diskutert saken med eksmensgruppa, forksningsdekan Solveig Kristensen og studenter i MNSU og kom med følgende forslag: Får du bestått i et emne V20 som skal inngå i beregningsgrunnlaget for snittkarakter ved opptak til master, så beregnes bestått som en A. 

Vi diskuterte forslaget med utdanningslederne:

Flere av utdanningslederne mente at bestått-karakteren kan telle som A med tanke på å oppnå minimumsnittet for å komme inn på master (karakteren C), men at bestått ikke bør telle som A for de kandidater som er i konkurranse med andre kandidater og skal rangeres for å komme inn på master. Knut tar med seg dette argumentet, prater med Morten og formulerer et nytt forslag til hvordan vi løser dette som han sender til utdanningslederne i kveld. utdanningslederne gir tilbakemelding på det nye forslaget i morgen.

Retningslinjer eksamen MN V20
Sak 2. Spørsmål fra IFI

Ragnhild K. Runde har kommet med en liste av spørsmål fra IFI. Vi gikk gjennom listen og forsøkte å svare den ut:

  • Hvordan påvirker bestått/ikke bestått opptak til master? Hvordan regnes snitt når man har bestått/ikke bestått i noen emner?

Svar: Se sak 1

  • Hva vises på karakterkortet mitt hvis jeg tar eksamen med bestått/ikke bestått. Jeg har allerede X karakter i emnet.

Svar: Beståttkarakter overstyrer foreløpig bokstavkarakter i FS. Dette er en FS-teknisk sak som Øystein Bergkvam jobber med å avklare og som vi må komme tilbake til hvordan vi løser. 

  • Er det mulig å ta opp emnet igjen ved en senere anledning dersom man får Bestått dette semesteret? Kan man i så fall overskrive Bestått-karakteren om ønskelig med en ordinær karakter ved en senere anledning? 

Svar: dette må vi komme tilbake til

  • Omtrent hvor stor prosentandel må oppnåes på eksamen for å få Bestått? Samme som vi har spilt inn tidligere, er det samme krav til bestått ved B/IB som ved bokstavkarakterer?

Svar: Vi må komme tilbake til dette spørsmålet.

  • Kan man få utsatt frist frist for innlevering av eksamen V20 for eksempel ved legeerklæring?

Svar: I slike tilfeller vil man bli tilbudt konteeksamen. Forslaget er at vi for avsluttende eksamen V20 regelverksmessig forholder vi oss til en skriftlig avsluttende eksamen.

Spørsmål fra FUI (Fagutvalget ved IFI):

  • Vil trekkfristen fra eksamen bli utsatt? (For at man skal kunne gjøre en vurdering etter å ha fått vite hvordan eksamen faktisk blir.)

 Svar: Dette må vi diskutere og komme tilbake til.

  • Teller vårens eksamen i forhold til tregangersregelen?

Svar: Dette er ikke ferdigdiskutert, men MN heller mot at den ikke gjelder. FAI kommenterte at de ønsket at vårens eksamener teller med i tregangersregelen

  • Bør studentene minnes om at UiOs fuskereglement gjelder også ved vårens eksamen?

 Svar: Ja, dette er et viktig innspill. Når alle hjelpemidler er tillatt, bør det være klart hva som er fusk og ikke. Er det f.eks. tillatt å samrabeide med andre studetner?

MN vurdere å lage en FAQ med slike spørsmål på den sentrale  info-nettsiden.

 
Sak 3: Notat om midlertidige rammer for eksamen V20

Se notatet som ble sendt ut 30/3 i høyre marg, Vi tok imot innspill på notatet fra utdanningslederne:

FI ytret ønske om å gjøre 4 timers hjemmeeksamener med en blanding av flervalg og prosa-spørsmål. Med en uoversiktlig maskinpark hjemme hos studentene er dette teknisk risikofylt og kan potensielt utløse mange tekniske henvendelser som fakultetet ikke får løst i tide. Det bør bare gjøres om det er svært vektige faglige grunner. På store emner ønsker fakultetet å bli informert om slike eventuelle løsninger.

IBV: Noen eksamener har 2 essay-innleveringer og så avsluttende skriftlig eksamen. Skal nå skriftlig avsluttede eksamen bli enda et essay, eller kan f.eks. det andre essayet blir omgjort til skriftlig eksamen? Dette må instituttet avgjøre.

For emner med midtveis-eksamen, kan midtveis være med å veie i retning bestått eller ikke bestått ved usikkerhet.

Det kom spørsmål om nedlagte emner som har eksamen for siste gang dette semesteret. Hva gjør vi med de studentene som trenger karakter fra denne eksamen nå? Dette må vi komme tilbake til.

KURT kom med spørsmål om det ligger andre kriterier til grunn for karakterskalaen bestått/ikke bestått enn det vanligvis gjør, siden vi nå er i en unntakstilstand? Dette spørsmålet må vi komme tilbake til.

MN IT i utdanning lager enkle quick guides til hvordan faglærere lager digital eksamen og håndterer andre verktøy i henhold til retningslinjene. Vi starter arbeidet denne uka og presenterer veiledningene for STUT når de er klare.

Notat - midlertidige rammer  eksamen ved MN-fakultetet V20
Publisert 31. mars 2020 21:09 - Sist endra 13. mai 2020 12:32