STUT-møte 20. januar 2021

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

  • Knut Mørken orienterte kort om Kunnskapsdepartementets nye utdanningsstrategi. Mer informasjon om dette kommer på et senere STUT.
  • Knut orienterte også om UiOs porteføljeutvikling. Problemstillinger: Hvordan jobber vi med EVU (livslang læring)? Hvordan legger vi til rette for tverrfaglighet? Studentene har ulike planer for hvordan de ønsker å bruke utdanningen sin: Hvordan sikrer vi en fleksibilitet i studietilbudet vårt som møter dette?
  • Bjørn Stensaker/LINK er i ferd med å lage en spørreundersøkelse rettet mot nye bachelorstudenter for å få mer info om situasjonen deres. Det blir mulighet for fakultetene til å ha med lokale spørsmål i undersøkelsen. Det kommer mer informasjon om dette.

 

Sak 2: Evaluering av R2-kravet

Tom Lindstrøm har ledet et utvalg som har evaluert "Prøveordning med forsterkede opptakskrav til realfaglige studier" (R2-krav). Anne-Lise Siljeholm Hanssen har også vært med i utvalget fra MN/UiO. Tom presenterte funnene i utvalgets rapport/evaluering av prøveordningen (se presentasjon i høyre marg). Vi tok imot spørsmål og innspill fra utdanningslederne. 

Høringsfrist til UHR om prøveordningen er 15/2. Utdanningslederne får i oppgave å samkjøre hva de mener om saken med sine instituttledere. Det kommer så en e-post fra MN som beskriver hvordan prosessen med høringsarbeidet vil foregå videre. Vi tar saken opp igjen på STUT om 14 dager. [Den omtalte e-posten ble sendt ut fra Anne-Lise 21/1 med emnetittel "Ad. pågående høring ang evaluering av REALR2 som spesielt opptakskrav"]. 

R2-krav evaluering
Sak 3: Korona-status

Det undervisningsregimet som det har blitt informert om siden nyttår ved MN, vil gjelde ut denne uka. Det vil bli holdt en pressekonferanse om retningslinjene i Oslo kl. 13 i dag, samtidig med at det er dekanmøtet kl. 12 samme dag. Det kommer nye retningslinjer for MN/UiO etter dette. Disse retningslinjene vil så bli kommunisert til de ansatte. De nye retningslinjene vil gjelde f.o.m. 25/1.

Det ble kommentert at tolkning og praktisering av retningslinjene for digital/fysisk undervisning er ulik ved MNs institutter. Dette er utfordrende for studenter som tar emner ved flere institutt. MN tar hensyn til dette poenget når vi informerer organisasjonen om retningslinjer fremover, og vi forsøker å få til så lik praksis som mulig på tvers av MN.

 
Publisert 28. jan. 2021 20:33 - Sist endra 4. feb. 2021 10:42