STUT-møte 26. mai 2021

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

  • Knut Martin Mørken har vært i møte med UNIT om videoopptaksløsningen Panopto, som UNIT sannsynligvis vil tilby som opptaksløsning til UH-sektoren (jf. diskusjon om autoteksting av forelesningsvideoer på tidligere STUT-møte). Mer informasjon om saken kommer.
  • SK-ITU vil bli koblet enda tettere på utdanningskomiteen fremover. Mer informasjon om arbeidet i disse foraene kommer.
  • Livslang læring skal opp som sak i STUT før sommeren. Utdanningslederne blir oppfordret til å melde tilbake om de har andre saker de mener bør opp i STUT før sommeren.
 
Sak 2:

Eksamen H21

Helge E. Kleivane presenterte saken: For eksamenshøsten 2021 er hovedregelen fortsatt hjemmeksamen. I tillegg har instituttene meldt inn emner etter to kategorier; 1: Plan A skoleeksamen ("må ha skoleeksamen") eller 2: Plan B skoleeksamen ("ønsker gjerne å ha skoleeksamen om det lar seg gjøre")

Nå viser det seg at alle emner i begge kategorier har fått plass i Silurveien H21. På bakgrunn av dette mener MN at det samlet sett er mest hensiktsmessig at både Plan A- og Plan B-emner forblir registrert som skoleeksamen i FS og TP. NB: skoleeksamen vil da ligge som eksamensform på emnenes semestersider. På et tidspunkt som vi kommer tilbake til (i løpet av første halvdel av høstsemesteret) må vi ta et valg for om det er denne eksamenformen vi ønsker å gå for som endelig eksamensform for disse emnene.

Det er viktig å informere om at skriftlige skoleeksamener kan måtte endres til hjemmeeksamen eller muntlig eksamen hvis smittesituasjonen endrer seg drastisk utover høsten. Det blir derfor lagt ut informasjon om dette på aktuelle semestersider og på koronasiden til studentene. Helge presenterte forslag til slike informasjonstekster og tok imot innspill fra utdanningslederne. Tekstutkastet blir dessuten sendt ut til utdanningslederne etter møtet, slik at utdanningslederne kan hente inn innspill fra ansatte. Endelig tekst blir lagt ut av studiewebredaktør i løpet av denne uka.

 
Sak 3: Porteføljeprosjektet

Knut informerte om porteføljeprosjektet ved UiO, som bl.a. handler om hvilke utdanningstilbud skal vi ha til hvilke type studenter. Se STUT-referat fra 12/5

 

 

Sak 4: Programseminar

Linda Sørensen og Ilan D. Villanger fordeler datoer for høstens programseminar nå. Sundvolden er ganske fullbooket, så det er utfordrende å få kabalen til å gå opp. Studentene må av smittevernshensyn ha enkeltrom, så det vil i år bli flere datoer enn vanlig. Vi appellerer derfor til utdanningslederne om å være fleksible med tanke på datoer for seminarer, fordi alternativene ikke er så mange. Vi tar også med med oss programmene for årsenhet i realfag og årsenhet i informatikk på programseminar i år. Vi kommer dessuten til å ha eget programseminar for 20-kullet i oktober. NB: Vi trenger fasilitatorer og andre som kan bidra på seminarene og oppfordrer utdanningslederne til å melde fra.

 
Sak 5: Instituttkvarteret

Cathrine Tellefsen (KURT) tok opp "Real undervisning" H21: Forslag til tema for høsten er spennet mellom kollektiv læring  og individuell vurdering. Fusk, samarbeid, kildekritikk etc.; Hvordan manøvrerer man rundt dette? Gjenspeiler lubene at man blir trent i kildehåndtering etc? Cathrine oppfordrer alle som har tanker om bidragsytere til å melde fra. Steven Wilson (KI) foreslo å si noe om masterkursene i generisk kompetanse som KI tilbyr sine studenter. Det blir et eget Real undervisning for gruppelærere i uke 44. Det kom spørsmål om hvorvidt første sesjon i LA-seminaret kan flyttes til før studiestart.

Cathrine forslo også en "Real prat" om læringsmiljø og hørte med utdanningslederne om det var interesse for dette og ev. når vi bør avholde den. Vi ble enige om at det er mest hensiktsmessig ta dette i slutten av september. 

Det kom spørsmål om fakultetsdirektørs siste e-post om koronastatus og særlig om hvorvidt e-posten åpner opp for fysisk muntlig eksamen V21. Knut melder at fysisk muntlig eksamen må kunne anses for OK under forutsetning av at smittevernsregler blir overholdt. For ordens skyld minner vi om at eksamensform for V21 er fastsatt og ikke skal endres på dette tidspunktet.

 

 

Publisert 2. juni 2021 15:26 - Sist endra 3. juni 2021 09:27