STUT-møte 27. januar 2021

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

  • Arbeidet med UiOs porteføljeutvikling starter neste uke: Hvilke tilbud gir vi til hvilke studenter, hvordan jobber vi med livslang læring, Hvordan sikrer vi tverrfaglighet etc.
  • UiO arbeider nå med å avklare retningslinjer for Zoom-forelesninger. Er Zoom-forelesninger å regne som offentlige, hvilke regler gjelder for rettigheter til undervisningsmateriell etc. Det vil komme mer informasjon om dette.
  • IFI/MN har vært i møte med en av UiOs jurister om hvilke retningslinjer som gjelder for studenter som ønsker å legge ut undervisningsmateriell på nett. Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette når det foreligger avklaringer fra UiO.
 

Sak 2: Nytt webdesign ved UiO

Nettredaktør ved UiO, Ida M. Bjørknes Gaarder, presenterte  UiOs nye webdesign. Vi diskuterte det nye designet med Studieutvalget. Se presentasjonen i høyre marg. I margen er det også lagt ut bilde av hvordan emnesidene vil se ut i nytt design.

Presentasjon nytt webdesign

Emneside nytt webdesign

Sak 3: Periodisk programevaluering og kvalitetsrutiner

Knut Martin Mørken presenterte UiOs reviderte kvalitetssystem som blir implementert i løpet av våren. En viktig del av kvalitetssystemet er de periodiske programevalueringene. En arbeidsgruppe arbeider nå med å utarbeide rammene for slik evaluering ved MN. Disse rammene blir lagt fram på STUT 3. februar. Evalueringene bør gjennomføres i løpet av 2021. NOKUT vil sannsynligvis ha tilsyn i løpet av 2022. Se Knuts presentasjon i margen.

Programevaluering og kvalitetsrutiner
Sak 3: Korona-status

Hanns Sølna har i dag videresendt to brev fra Kunnskapsdepartementet til utdanningslederne. KD sendte disse brevene hhv 20. og 23. januar til utdanningsinstitusjonene, og de inneholder info om innstramninger grunnet koronaen. Brevet merket med 23. januar er viktig for utdanninger med obligatorisk praksis, på UiO særlig helseutdanningene og lærerutdanningene. Se brevene i høyre marg. Om noen har kommentarer eller spørsmål til brevene, kontakt Hanne eller Knut

KD-brev om Korona 20.01

KD-brev om Korona 23.01

Sak 4: Instituttkvarteret

Karianne Lilleøren (GEO) lurte på om ordningen med egenmelding ved fravær fra obligatorisk aktivitet og eksamen blir videreført ved UiO også våren 2021. Helge E. Kleivane har vært i dialog med UiO sentralt for å få avklaringer på dette, men vi avventer fortsatt endelig avgjørelse. Det går mot at egenmeldingsordningen blir forlenget i sin helhet også dette vårsemesteret. Endelig beskjed om dette vil bli sendt til instituttene når det foreligger.

Knut Mørken har vært i møte med SK ITU og har tatt opp en sak om kommunikasjonskanaler for studentene i emneundervisningen. På MN er det stor variasjon i hvilke kanaler som blir brukt. Denne saken jobbes det nå med i ulike sammenhenger både på MN og ved UiO sentralt, saken kommer opp igjen på STUT.

 

 

Publisert 5. feb. 2021 09:33 - Sist endra 5. feb. 2021 09:33