STUT-møte 5. januar 2022

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

sak 1: Orienteringer

Hovedtema på dette møtet blir korona-status med instituttrunde og informasjon fra fakultetsnivået. Aktuelle tema:

  • Vurderingsformer for konteeksamen i slutten av neste uke.
  • Hvordan ivareta det fysiske læringsmiljøet som myndighetene har gitt klare signaler om at er viktig.

 

 

 

Sak 2: Koronastatus og innspill fra instituttene
  • Det første punktet vi diskuterte på møtet var status for eksamen V22. Foreløpig er Silurveien åpen uten plassbegrensninger denne våren. MN innhentet før jul informasjon om endelig eksamensform fra alle institutt. Eksamensplanen for V22 (inkludert midtveis) er lagt med dette utgangspunktet. Om det vil skje endringer som følge av dagens smittesituasjon, vet vi ikke ennå. Det er dekanmøte 12/1 der saken skal opp.
  • Det har etter nyttår ut gått ut to eposter fra MN til utdanningslederne som vi ønsker innspill på:
  1. "Innspill til UiOs høringssvar til Forskningsrådets oppdatering av porteføljeplanen for Utdanning og kompetanse" (svarfrist 9/1)
  2.  "Åpen dag: trenger innspill på foredragsholdere og andre faglig involverte" (svarfrist 12/1) 
  • FI og ITA meldte at 2020-kullet har lavt oppmøte på forelesning og i gruppetimer samt dårligere faglige resultater enn tidligere kull. IFI melder at de får studenter fra videregående skole som ikke har lært det de skal kunne sammenlignet med tidligere studenter. Vi ble enige om at vi på neste STUT diskuterer hvordan vi kan tilrettelegge for de studentene som må studere i den virkeligheten vi er inne i nå
  • Høsten 2021 lyste UiO ut midler til å ansette læringsmiljøassistenter, som et tiltak for å forbedre undervisningen for studentene under pandemien. FAI var en av de som fikk midler, og FAI lurte på om de kan bruke ev. ubrukte midler på tilsvarende tiltak denne våren, eller ev . om UiO ev. lyser ut nye midler i år. Vi sjekker opp dette med UiO og tar opp saken i neste STUT.
  • MNSU stilte et spørsmål om hvordan karakteren "bestått/ikke bestått" (som de fleste emner endret til våren 20) påvirker snittkarakteren. Vi sjekker nettsidene som beskriver dette og sender ut riktig informasjon når siden er kvalitetssikret og oppdatert.
 

 

 

 

Publisert 20. jan. 2022 14:31 - Sist endra 25. jan. 2022 18:04