STUT-møte 27. april 2022

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

  • Det har kommet en utlysning fra HK-dir på 180 millioner til utvikling av fleksible utdanningstilbud. Søknadsfrist var opprinnelig 22/4, men det kommer en ny utlysning iflg. nettsidene. Det kommer epost om dette når ny utlysning er klar. Vi oppfordrer interessenter til å kontakte LINK for hjelp med ev. søknad.
  • Knut opplyste om et nytt pålegg fra KD: alle BA-, MA- og PHD-avhandlinger som er skrevet på andre språk enn norsk, skal fra nå ha et sammendrag på norsk.

 

Sak 2: Læringsassistent-ordningen

Tor Ole Odden (CCSE) orienterte om læringsassistent-modellen (LA-modellen) ved MN. Se presentasjon i margen. 

Diskusjon:

  • IFI påpekte at studentene som jobber som LAs får verdifull kompetanse og lurte på om de fikk noe sertifisering på at de har denne kompetansen. Svar: LAs får en attest fra KURT. Å jobbe som LA gir ikke studiepoeng.
  • De ulike instituttene har litt ulik praksis på hvilket nivå de rekrutterer LAs fra (BA, MA, PHD). Tor Ole kommenterte at LA-programmet ønsker å rekruttere læringsassistenter fra alle disse nivåene. 

9.–10. juni er det en Workshop om learning assistants med fasilitatorer fra University of Colorado Boulder. Vi oppfordrer til å tipse relevante kolleger. Utdanningslederne oppfordres også til å melde seg på.

LA-modellen

Sak 3: Søkertallene

Anne-Lise S. Hansen orienterte om søkertallene for MN for 2022 (BA, årstudiet og profesjonsutdanningen (FAI)). Det er en generell nedgang i søkertallene for 2022, samtidig som noen av programmene våre opplever oppgang i søkertallene. Se detaljer for de ulike studieprogrammene i tabellen i høyre marg.

I margen finner du også en tabell med søkertallene fra masteropptaket (som gjøres lokalt ved UiO). 

Saken skal også opp i instituttledermøtet.

Få utdanningslederne har spilt inn til høringen ang. Opptaksutvalget. MN-fakultetet lager høringssvar basert på det som er mottatt og sender til UiO sentralt. Utdanningslederne får kopi av høringssvaret.

Søkertall BA, årsstudiet, profesjon

Søkertall master

Sak 4: Erfaringsseminar, programevaluering

Erfaringsdelingsseminaret om periodisk programevaluering blir mandag 9. mai. kl 12–15.30. Vi trenger hvertfall en representant per institutt på seminaret. Vi ønsker oss korte presentasjoner, ca. 20 minutter per institutt. NB: Vi ber utdanningsleder melde inn hvor mange som kommer fra sitt institutt, mtp lunsj. Send antall til Hanne Sølna.

 

Sak 5: Instituttkvarteret
  • Tone Gregers (KURT) informerte en kommende Real prat med temaet "Læring som samarbeid mellom student og underviser". Dere får epost om arrangementet (som foreløpig ikke er lagt ut). Om noen har gode eksempler på godt samarbeid mellom student/underviser, meld fra til Tone. Arrangementet blir digitalt.
  • Helge Balk (FI) spurte om fremgangsmåte for å opprette et nytt studieprogram. Dette er en relativt omfattende prosess med med tidlige tidsfrister. Helge blir oppfordret til å kontakte Yvonne Halle eller Anne-Lise S. Hansen om saken. 
 
Publisert 10. mai 2022 13:27 - Sist endra 10. mai 2022 13:46