STUT-møte 1. februar 2023

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

  • Det blir et minneseminar for Cathrine Tellefsen den 18/4 rundt kl. 15 på ettermiddagen. Alle som vil si noe er velkomne til å gjøre det. Det kommer til å vare ca en time pluss, og  Steven Ray Haakon Wilson skal spille. Etterpå blir det mingling og servering. Invitasjon kommer.
  • MN har nominert KURT til HK-dirs utdanningspris.
  • I dag er det Real prat-seminar om studiekvalitetsmidlene (SKM). Det blir bl.a.  presentasjoner fra tidligere SKM-prosjekter.  
  • Det kom e-post fra Anne-Lise S. Hansen i går (31/1) med tittel "Innspill høring Aasenutvalgets innstilling". UiOs utkast til høringssvar er vedlagt i e-posten.

    Arbeidsgruppen som er nedsatt for å vurdere opptakskravene til MNs utdanninger vil diskutere høringsutkastet på sitt møte inneværende uke. Punkter fra dette møtet blir lagt frem på neste STUT, der Tom Lindstrøm (arbeidsgruppens leder) også kommer. 

  • MN ønsker karakterstatistikk fra 1. og 3. semester på de store grunnemnene. Det kommer en skriftlig bestilling på dette til utdanningslederne i løpet av uka. 

 

Vedtak Sak 2: Tilleggstid for opplasting av fil, kort hjemmeeksamen

Hjemmeeksamen på 4 timer eller mindre får 30 min. ekstra til teknisk sjekk om eksamen inneholder filopplasting. 30 min blir lagt til under Inspera-sjekk av IT i utdanning-gruppa. Dette er en sårbar teknisk rutine, og ev. feil kan få store konsekvenser og resultere i klagesaker. MN foreslår derfor en forenkling der alle hjemmeeksamener på 4 timer eller mindre får en halvtime ekstra, uansett oppgavetyper (filopplasting eller ikke). Ny eksamenstid for korte hjemmeeksamener blir satt i TP av instituttene under eksamensplanleggingen som for andre eksamener. Endringen ble vedtatt. Endringen trer i kraft f.o.m. H23. MN setter ekstra halvtime for V23. MN endrer forsidenmalen i veiledningen. Se presentasjon i marg. Kort hjemmeeksamen
Sak 3: 

Tekstkrav for video ved UiO

Helge E. Kleivane har laget en oppsummering/punktliste av hvilke tekstkrav som gjelder for publisering av videoer ved UiO. Helge presenterte punktlisten for STUT og tok imot innspill. Endelig versjon ligger ute under Regelverk for videoopptak ved MN  

 

Sak 4: Forenkle arbeidsprosesser – forslag fra MI

Vi tok en diskusjon med utdanningslederne om hvilke tiltak vi ev. kan innføre for å gjøre prosessene i studiefeltet på MN mer effektive. Momenter som ble nevnt:

  • Tekniske løsninger som ikke prater sammen (Canvas-FS, etc.) skaper merarbeid
  • SFM-opptaket (selvfinansiert master) er ressurskrevende
  • Masteroppgaveinnlevering i Inspera oppleves av flere institutt som ressurskrevende
  • Det er enkelt å klage på en eksamen, og klagebehandling er svært ressurskrevende. Kan gode begrunnelser redusere antall klager? IFI etterlyser mer informasjon på UiOs nettsider om hva som faktisk kvalifiserer som "formelle feil" under en eksamensgjennomføring. Om dette hadde vært tydeligere, hadde det kanskje vært enklere for studentene å forstå hva det er anledning til å klage på og ikke.
  • MI kommenterte at selv om de har mest penn og papir-eksamener, så gjør de sensuren i Inspera, ved å sette opp såkalte "sensurprøver". MI opplever at dette effektiviserer sensurarbeidet. 
Studiekvaltetsmidler
Sak 5: Instituttkvarteret

Tone Gregers presenterte et konkret oppfølgingspunkt fra arbeidsgruppen som arbeidet med obligatoriske innleveringer: Det er mulig å legge inn i timeplanen på semestersiden hvilket punkt i læringsutbytte-beskrivelsen man til enhver tid jobber med i undervisningen. Dette kan være én mulighet til å knytte lubene tettere opp mot undervisningsaktivitetene.

Obligfrister som blir registrert i TP, blir tatt med i oversikt over studenters obl.-arbeider i ulike uker. MN må jobbe videre med å forbedre rutinene for denne registreringen slik at TP-verktøyet i størst mulig grad gir en reell oversikt over studenters arbeidsbelastning. Obl.-frister i ALLE emner må registreres.

 
Publisert 7. feb. 2023 15:05 - Sist endra 21. feb. 2023 14:55