STUT-møte 8. november 2023

Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1:Orienteringer

  • UV-fakultetet og Crina Damsa (professor ved Iped) har igangsatt et forsningsprosjekt. Målet er å se på frafall hos førsteårstudentene og hvordan vi ev. kan bygge støttestrukturer som bidrar til gjennomføring. Prosjektet bruker læringsanalyse i arbeidet sitt, særlig kobling av Canvas- og FS-data. Prosjektet er finanisert av SKITU-midler.
  • Sentral UiO-frist for innmelding av endringer i studietilbud for studieåret 2025/26 er 15/4 2024. Flere av instituttene har endringer i sine studieprogram som skal meldes innen fristen. Instituttenes interne frist for å melde slike endringer til MN er 15. mars 2024.

 

Sak 1: Læringsutbyttebeskrivelser

Tone Gregers (KURT) Innledet. Dette er oppfølging av en sak på STUT 25/10. Etter Tøyen-seminaret planlegger vi en revisjon av læringsutbyttebeskrivelser (luber) i studieprogram og emnebeskrivelser. Tone tilbyr seg å komme på besøk til hvert av instituttene for å gå i dialog om hvordan vi best kan gjennomføre en slik revidering av lubene lokalt. Planen er at utdanningsleder stiller på et slikt møte med Tone og tar med seg programledere eller ev. andre som trenger å være med. Tone sender e-post til instituttene etter møtet.

 
Sak 3: LA-programmet/gruppelærerprogrammet. Videreutvikling ved Vidar Skogvoll

 

Vidar Skogvoll fra KURT orienterte om LA-programmet/gruppelærerprogrammet ved MN. Se detaljer i presentasjon til høyre.

I diskusjonen som fulgte kom det ønske fra ITA om at LA-programmet kan være med hjelpe studentene med kode. 

FAI stilte spørsmål om hvorvidt LA-programmet også er for eldre og mer rutinerte ansatte enn ferske master- og PHD-kandidater.

IFI lurte på hva som egentilg er forskjellen på gruppelærer og teaching assistant. Dette må KURT ta en diskusjon om internt og komme tilbake til.  

Gruppelærerprogrammet
IT i utdanning ved UiO og MN Andreas Tandberg orienterte om sentrale IT i utdanning-prosessene ved UiO og MN. Se detaljer i høyre marg. IT i utdanning
Publisert 13. nov. 2023 13:55 - Sist endra 16. nov. 2023 15:47