STUT-møte 9. august 2023

Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1:Orienteringer

  • Knut Mørken ønsket velkommen tilbake etter sommeren.
  • Abel-stua har blitt stengt etter at det ble oppdaget at taket er lekk og at det er mugg der nede etc. 
  • Det har pågått en prosess mellom MN og instituttene i sommer når det gjelder tilbud om studieplasser. Vi har forsøkt å omrokkere på søkere utfra kapasitet på program der dette er mulig (se sak 2 i tidligere STUT-referat). Vi tar en evaluering av hele denne prosessen senere i høst.
  • Det blir Husøy-seminar 23/8–25/8.
  • UiOs "GDPR-vennlige" variant av chatGPT er nå lansert i betaversjon.
  • Det har kommet en e-post fra Hanna Ekeli i studieavdelingen sentralt. E-posten forteller om et prosjekt der man ønsker å utvikle en AI som lager hjelpemidler for fremmedspråklige studenter. UiO lurer på om MN kan bidra inn i prosjektet. Mer informasjon om dette kommer.

 

Sak 2: Panopto og Discourse UiO

Helge E.Kleivane orienterte om Panopto, UiOs nye videotjeneste. Den gamle løsningen "Forelesningsopptak" (FO) vil slutte å virke 1/1 2024. Vi anbefaler instituttene å gå over til Panopto denne høsten, selv om det er teknisk mulig å bruke FO også semesteret H23. Panopto fungerer foreløpig best for Canvas-brukere, men UiO jobber med å oppgradere Panopto-tjenesten så den fungerer også for ikke-Canvas-brukere. Vi trenger beskjed om hvilke institutt som trenger å bruke FO også H23. E-post om dette kommer fra Helge.

Andreas orienterte om "Discourse UiO", MNs diskusjonsforum som f.o.m. H23 er integrert med Canvas, slik at studenter og undervisere som er registrert i FS får automatisk tilgang. Forumet brukes denne høsten av omkring 45 emner, og tjenesten har blitt såpass stor at automatisert tilgangsstyring er nødvendig. Integrasjonen har blitt testet utførlig forrige uke og testing fortsetter denne uka. Forhåpentlig funger løsningen tifredsstillende til undervisningsstart 21/8. 

 

Sak 3: Semesterstart og status ved instituttene

FAI har overbooket mtp søkere og er spent på å se hvor mange som dukker opp på mandag. FAI planlegger å gi alle nye studenter en presentasjon av instituttet mandag 14/8. 

ITS har nytt masterprogram i år og litt flere studenter enn tidligere. ITS er spente på studiestart. Alt går etter planen foreløpig.

LEP melder ar Real undervisning er rett rundt hjørnet (17/8). Tone Gregers drar deretter på  programseminar på Sundvolden med Lep-studentene den 18/8.

GEO har hatt utfordringer med lave søkertall. Geo møter dette med å ha særlig fokus på studieteknikk og integrering av studenter i studiestarten. Hvordan få til gode kollokvier, hvordan se frem mot eksamen etc. 

KI melder at "Kjemi og biokjemi" har sendt ut 37 tilbud, men bare fått 25 ja-svar. KI kommer til å ringe de som har sagt nei. KI melder også at det er litt skuffende resultater på eksamen fra H22 og V23 på begynneremnene. Dette skal KI ta tak i, bl.a. ved å bevisstgjøre studentene på hva det er viktig å jobbe med etc. (som Geo).

IFI har høye søkertall og opplever litt plassproblemer (særlig for BA-studentene). Fikk ikke plass til alle i Sophus Lie under fjorårets studiestart. IN1000 vil snart ikke lenger ha plass til alle sine studenter i Silurveien, dette er IFI veldig obs på når de vurdere hvor mye nye studenter de kan ta inn

ITA sendte 16 tilbud ut til sin masterutdanning, og fikk bare 10 ja. Dette er historisk lavt. ITA vurderer å gjøre som KI, og å ringe de som svarer nei. Ellers har ITA sitt vanlige studiestartsopplegg klart. 

IBV: Her har det vært mye utskifting av ansatte den siste tiden, særlig i administrasjonen. Nye ansatte er nå på plass. IBV har 80 plasser til  MA-programmet som de har sendt ut tilbud til, men bare 70 har takket ja. IBV ringer også de som har takket nei. 

 
Sak 4: Viderutvikling av MNs HMS-opplæring for studenter HMS-opplæring har vært en stor logistikkmessig utfordring for MN. Arbeidet ble mye enklere når kursene ble elektroniske (eHMS). Dette gjelder for alle HMS-modulene bortsett fra brannsikkerhet, som er fysisk. Denne modulen er nå gjort valgfri. Men: eHMS er 10 år gammel og teknologien bak løsningen begynner nå å bli  gammeldags og utdatert. MN kommer til å jobbe for å få eHMS-kursene over på ny plattform. Om vi legger kursene på ny plattform, kan dette dessuten åpne for at vi en gang i fremtiden kan tilby en bredere portefølje av 0-sp emner på samme plattform.  
Publisert 24. aug. 2023 15:29 - Sist endra 25. aug. 2023 09:38