STUT-møte 13. september 2023

Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Yvonne Halle

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1:Orienteringer

 

Sak 2: Studiestart

Ingrid  Sand orientert kort om studiestart:

Har gått fint, det er alltid noe som skjer med så mange studenter i sving, men bare ting som har vært håndtert godt. Fadderne bruker Si fra-systemet hvis det er noe de vil melde om. Det ønsker vi og det fungerer. Har skapt et visst sakstilfang for saksbehandler på studieadm MN, men fint fordi vi plukker opp saker tidligere. Selv om det er flere saker i Si fra denne gangen (etter oppfordring om å melde inn i systemet), har det ikke på noen måte mer enn andre år preget studiestarten. Arrangementet REAL start var helt smekkfullt og felles samling på Chateau Neuf samme kveld var også fullt - hyggelig!

 
Sak 3: Studiestartundersøkelsen 23

Studiestartundersøkelsen deles ut til studentene første studiedag. Suksesskriterie at de svarer i auditoriene når de er til stede, høy svarprosent, anonymt, om hva de planlegger. Bachelor + farmasi er med i undersøkelsen. I år er også master med, men kun IFI-studenter har svart i master-undersøkelsen. Se presentasjon i margen

Studiestartundersøkelsen 23
Sak 4: Møtt-tall H23

Knut presenterte foreløpige møtt-tall. DIsse tallene endrer seg fortløpende, men i begynnelsen av oktober regnes de som endelige.

Vi hadde tydelig fokus i sommer på å bruke kapasiteten vår bedre, dette ønsker vi å analysere ordentlig.

Stikkord:

  • Hva gjør vi med disse tallene?Om et fagmiljø har dårlig rekruttering –  får dette konsekvenser?
  • Utsynsmeldingen – vi har et samfunnsansvar her. Om det ikke er studenter tilstudieplasser, må vi diskutere hva vi gjør med disse plassene.
 
Sak 5: Periodisk programevaluering

Masterprogrammene gjennomfører nå  programevalueringer. Dette er nyttig når vi nå har fokus på rekruttering,  opptakskrav, antall studieretninger og utdanningskvalitet generelt. Vi må jobbe aktivt med studentrekruttering allerede f.o.m. denne høsten. Opptakskravene er også noe vi må jobbe systematisk med fremover. 

Vi tok en statusrunde rundt bordet på hvor instituttene er i MA-programevalueringene. Noen av instituttene har allerede gjennomført evalueringene, de fleste er uansett allerede godt i gang. 

Se detaljer i presentasjonen i margen.

Periodisk programevaluering
Sak 6: Instituttkvarteret

Joshi fra IFI etterlyste informasjon om det tverrfaglige Honours-sertifikatet, et initiativ fra UiO-livsvitenskap. Dette blir et eget punkt på et av de nærmeste STUT-møtene. 

 
Publisert 18. sep. 2023 15:19 - Sist endra 18. sep. 2023 15:30