STUT-møte 15. februar 2023

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

  • Det var STUA-seminar for MNs studieadministrative 13.–14. februar. Seminaret hadde særlig fokus på hvordan vi kan forenkle og spare ressurser. 
  • Regjeringen foreslår å innføre studieavgift for studenter som kommer fra land utenfor EØS og Sveits. Mange studenter (såkalte SFM-søkere) har allerede søkt studieplass ved UiO uten å vite at det kommer til å koste penger. Vi frykter nå å måtte bruke store administrative ressurser på å behandle søknader der studentene uansett ikke er interesserte i plassen når de får informasjon om kostnadene. Saken var oppe i studieledernettverket fredag 10/2, og her ble det opplyst at SFM-søkerne i løpet av helgen vil få informasjon om kostnadene og mulighet for å trekke søknaden.   

 

Sak 2: ChatGPT – konsekvenser for vurdering og undervisning

Audun Skau Hansen delte sin presentasjon av chatGPT.

I diskusjonen som fulgte kom det frem at studentene allerede bruker chatGPT aktivt i studiene og at dette er en utvikling vi i høyeste grad må ta på alvor og følge med på. Flere av utdanningslederne etterlyste klare regler på om bruk av chat GPT på eksamen og obliger anses som fusk. 

LINK har seminarer om chatGPT og AI den 22/3 og 12/4. Disse seminarene er det viktig at MN er med på. Begge seminarene kolliderer med STUT-møter. Vi ser på hvordan vi kan løse kollisjonen. Mer informasjon om dette kommer.

 

Sak 3: 

Obligatoriske arbeidskrav i emnene

Det ble knapp tid til denne saken pga. mye diskusjon på sak 2. Tone Gregers har fått innspill  om at rapporten om obligatoriske arbeidskrav i undervisningen kunne vært tydeligere, bl.a. på  hvordan MN skal registrere obligatoriske innleveringer for å unngå perioder med mye arbeidspress for studentene. Inntoget av chatGPT vil også påvirke obligatoriske innleveringer på MN, og i sin tur også rapporten. Vi tar opp igjen denne saken og disse spørsmålene på neste STUT-møte.

 

Sak 4: Ev.

Yvonne Halle informerte om at frist for å søke studiekvalitetsmidler går ut i dag 15/2 2023.

Yvonne informert også om at Studiebarometeret med resultater fra 2022 nå er klart. Resultatet av Studiebarometeret 2022 blir lansert 16/2 på Domus Bibliotheca (se stream)

 
Publisert 21. feb. 2023 15:09 - Sist endra 21. feb. 2023 15:09