STUT-møte 19. april 2023

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

 

Sak 2: Søkertall 2023

Det er sperrefrist (24. april) for offentliggjøring av tallene som gjelder Samordna opptak (SO). Tallene er taushetsbelagte frem til sperrefristen og må ikke deles. Anne-Lise S. Hansen nevnte søkertallstendenser for MN for 2023, jf også utsendt info til utdanningslederne etter møtet.

De som ønsker å se (f.eks.) søkertall for studieretninger innen masterprogram, kan søke bistand hos lokal studieadministrasjon for å hente ut tallene fra f.eks. FS.

Instituttlederne skal se på søkertallstendenser på sitt møte neste uke.

STUT skal på et senere tidspunkt vurdere forslag vedrørende søkertall, opptaksrammer og overbooking.

I diskusjonen som fulgte etterlyste utdanningslederne en beskrivelse fra Steven R. H. Wilson om hva KI har gjort for å bedre rekrutteringen til MNB-MENT.

 

Sak 3: Eksamensavvik

 

Andreas Tandberg og Helge E. Kleivane (IT i utdanning) orienterte om eksamen og avvik. Etter Korona har tallet på avvik økt, og MN iverksetter tiltak for å bøte på dette (se detaljer i presentasjon i margen). Saken skal også opp på instituttledermøtet.

Eksamensavvik
Sak 4: Studiekvalitetsmidler Yvonne Halle orienterte om at det kommer en sak om tildelingen av årets studiekvalitetsmidler på neste STUT. Det skjer dessuten en liten endring  i måten overføringen av studiekvalitetsmidlene for 2023 skjer på. Detaljer om dette kommer på neste STUT.

 

Sak 5: Opprykk til dosent

Saken utsettes til neste møte

 

Sak 6: Instituttkvarteret. UU for ADHD

FI tok opp et spørsmål om hvordan man ev. kan universelt utforme nettsider for brukere med ADHD etc. IFI tipset om at Universell har skrevet en veileder om universell utforming for studenter med ADHD og Asberger syndrom. IFI anbefaler de som er interesserte, å lese veilederen.  

 
Publisert 20. apr. 2023 12:27 - Sist endra 20. apr. 2023 12:28