STUT-møte 24. mai 2023

Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

Tom Lindstrøm kommer på neste STUT for å orientere fra arbeidsgruppen som arbeider med å vurdere opptakskravene til MN-programmene.

Det skal i dag være et webinar om rekruttering til realfag, særlig Lep, i regi av Tekna. Ole Borten Moe kommer til å være til stede.

 

Sak 2: Forvaltning av opptaksrammer

Knut Mørken og Frode Bremnes orienterte om hvordan vi planlegger å forvalte opptaksrammene til studiene ved MN., samt Prinsipper for støtte til etablering av nye studietilbud. Se detaljer i presentasjon. 

Forvaltning av opptaksrammer MN (presentasjon kommer når jeg får tilgang). 

Sak 3: 

EVU og utfordringer med språk

Knut Mørken og Thomas Bertelsen presenterte saken. EVU-utdanningene våre møter utfordringer i møte med norskravet særlig. Eksempelvis har en førsteamanuensis som har undervist ved IFI i flere år ikke rett til å ta eksamen ved UiO fordi vedkommende mangler GSK.
EVU ønsker å fritas fra dette kravet og heller kunne si noe i tråd med at det er studentens eget ansvar å sørge for at h*n er i stand til å følge undervisningen på det språket den blir gitt. KD er opptatt av at vi tilbyr EVU-utdanning, og språkkravet kan fremstå som en unødvendig sperre som virker lite stimulerende for å tilby slik utdanning. 


FAI kommenterte at en endring i språkkravet også gå andre veien. Kanskje noen ender opp med å ikke klare studiet pga. språkkompetanse.

Geo kommenterte at dette også gjelder masterstudenter på utveksling, som ikke får ta BA-emner pga norskkravet. Disse emnene foregår i realiteten stort sett på engelsk, så denne regelen oppleves som litt  meningsløs.   

 
Publisert 24. aug. 2023 15:27 - Sist endra 24. aug. 2023 15:27