STUT-møte 7. februar 2024

Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Orienteringer  

Sak 1: Høring, endringer i åndsverkloven

Knut Mørken og Andreas Tandberg orienterte om forslag til endringer i åndsverksloven som Kultur- og likestillingsdepartementet har sendt ut på høring. Andreas og Knut fokuserte på kapittel 4, "Bruk av verk i undervisningsvirksomhet" (s. 42–59) i sin gjennomgang. Les kapitellet i lenken over. Se ev. avsnitt "4.5.1.9 Departementets forslag" for en oppsummering av endringsforslagene fra departementet. Høringsfrist fra departementet er 15/3. Det kommer e-post til utdanningslederne der det blir mulig å komme med høringsinnspill til MN.

 

Sak 2: Informasjonskompetanse som tiltak mot fusk/plagiat

Jessica Lønn-Stensrud (UB) informerte om de ulike ressursene universitetsbiblioteket har for å lære opp studentene i akademisk skriving. UB har ressursider for skriving og publisering og tilbyr i tillegg kurs i kildebruk og referering. Se Jessicas presentasjon i margen til høyre.  

MN jobber videre med hvordan vi skal overføre denne kompetansen til studentene på best mulig måte. Saken kommer opp igjen på STUT.

Informasjonskompetanse
Sak 3: Overføring av resultat for deleksamen til senere semester

 

Det har kommet spørsmål fra instituttene om mulighet for å overføre resultat for deleksamen til et senere semester. Øystein Bergkvam innledet og viste til reglene for eksamen ved MN-fakultet (se særlig punkt "3.3 Overføring av deleksamener"). Per i dag er det iflg. regelverket ikke anledning til å overføre resultat for deleksamen til et senere semester (med noen få unntak). 

Vi diskuterte saken og tok i mot innspill fra utdanningslederne. Saken kommer opp igjen på STUT.

 
Sak 4: Gunda/STUT-seminar Dato for Gunda/STUT-seminar blir 2/5 2024. Sted kommer.  
Publisert 9. feb. 2024 11:34 - Sist endra 9. feb. 2024 11:41