STUT-møte 10. januar 2024

Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

  • Finn-Eirik Johansen er ny utdanningsleder ved IBV. Matylda N. Guzik assisterer Øivind Kure som utdanningsleder for ITS før hun tar over som utdanningsleder i løpet av våren.
  • MN er for tiden i dialog med UiO sentralt om opptaksrammene for programmene våre. Mer informasjon om denne prosessen kommer.

 

Sak 2: 3-årig integrert master med PPU

Tone Gregers (KURT) orienterte om forslag til et mulig nytt 3-årig masterprogram med integrert PPU ved UiO. Det er nedsatt en arbeidsgruppe ledet av Jonas Bakken (ILS) som skal utrede mulighetene for å etablere et slikt studieprogram. Arbeidsgruppa skal innen 15/2 2024 ta en avgjørelse på om dette er noe UiO bør gå videre med eller ikke. Saken kommer opp igjen i STUT.

 
Sak 3: Endring i åndsverksloven

 

Knut Mørken orienterte om at regjeringen nå sender forslag til endringer i åndsverksloven på høring. Det skal være et åpent møte om endringen i åndsverksloven ved UiO 24/1. MN stiller på dette møtet. Saken kommer opp igjen på STUT. 

 
Sak 4: Instituttkvarteret

Yvonne Halle orienterte om Kandidatundersøkelsen 2023. Undrsøkelsen er nå stengt, men resultatene vil trolig bli publisert om ikke lenge.

Andreas Tandberg orienterte om kommunikasjonsplattformen Discourse til bruk i undervisningen. Discourse er nå integrert med Canvas/FS. Alle emner som ønsker å bruke Discourse V24 har allerede fått Discourse-rom. Ev. nye faglærere som ønsker å ta i bruk Discourse, kan ta kontakt med sitt institutts Canvas-kontakt.

Andreas orienterte også om eHMS-emnene, som nå er flyttet fra Engagelabs gamle løsning og over i Canvas. Studententene tar eHMS-emnene i Canvas f.o.m. studiestart 2024. 

 
Publisert 15. jan. 2024 15:43 - Sist endra 17. jan. 2024 15:05