STUT-møte 10. april 2024

Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Orienteringer  
Sak 1: 

15.4-notatet 

Knut gikk gjennom forslaget til notatet "Større studieplanomlegginger ved MN-fakultetet fra og med høsten 2025" som vi skal sende til UiO sentralt innen innen 15/4. Anne-Lise S. Hansen sender ut notatet etter møtet. Om utdanningslederne har innspill, blir de bedt om å sende disse til Anne-Lise innen lunsj fredag 12/4. Under lesningen ber vi utdanningslederne spesielt om å være vare for endringer som kan ha eventuelle konsekvenser for egne program etc.   

Sak 2: Hva kan vi gjøre for å synliggjøre mulighetene for de søkerne som ikke har R2?

Studewebredaktør Pål E. Gilbert orienterte om hvilke tiltak MN har gjort. Det er allerede lagt inn en formulering om hvordan du alternativt kan dekke R2-kravet på siden "Søknadsfrist og opptak" for alle programsider som har R2-krav. I lenken over er programmet "Matematikk: teoretisk og anvendt matematikk (bachelor)" valgt som eksempel. Pål nevnte også muligheten for å ev publisere intervjuer på programsidene, der søkere som har dekket R2-kravet ved å ta emner ved UiO, uttaler seg.

 

Sak 3:

Hva kan vi gjøre for å trygge våre førsteprioritetssøkere frem til 1. juli?

Merethe Alm som bl.a. jobber med studentrekruttering ved MN innledet. MNs kommunikasjonsseksjon jobber for tiden med å endre egne programsider med det mål å holde på førsteprioritertssøkerne. I tillegg jobber vi med innholdet i sosiale medier (SOME) med samme formål. Merethe trakk frem IFI-siden Ni gode grunner til å studere informatikk som eksempel på et godt tiltak i denne sammenhengen. Merethe og SOME-arbeiderne ved instituttene trenger tips fra instituttene om relevante saker og ideer som vi kan legge ut på programsidene og som kan være med på å holde på førsteprioritetssøkerne våre. Om utdanningslederne eller andre har slike tips, blir de oppfordret til å kontakte Merethe.

 

Sak 4: Masteroppgaver og deklarering om bruk av KI Tone Gregers (KURT) la fram utkast til en nettside KURT har laget som beskriver maler/føringer for hvordan studentene kan deklarere bruk av KI i sine masteroppgaver. Nettsiden blir sendt til utdanningslederne som sender kommentarer tilbake til Tone. Det ble kommentert at det i denne sammenheng også er viktig oppdatere sensurveiledningene, slik at disse også gjenspeiler den nye virkeligheten og KIs inntog.   
Sak 4: Tableau – nyttig analyseverktøy for oppfølging av utdanningene Frode Fagerbakk fra SADM presenterte statistikkverktøyet Tableau og viste hvordan verktøyet kan brukes for å hente ut statistikk om utdanningene våre. Se lenker til de mest sentrale rapportene i lenken til høyre.

Rapporten "Studieprogramledere

[Flere lenker kommer]

Publisert 12. apr. 2024 15:52 - Sist endra 12. apr. 2024 16:03