STUT-møte 14. februar 2024

Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Orienteringer  

Sak 1: Innovasjonssertifikatet

Knut Mørken orienterte om Innovasjonssertifikatet, som er et valgfritt studietilbud på bachelornivå, koordinert av TIK ( Senter for teknologi, innovasjon og kultur). Fakultetene ved UiO blir invitert til å bidra med valgfrie emner inn i Innovasjonssertifikatet. Mer informasjon om dette kommer til utdanningslederne.

 

Sak 2: Skolebesøk

Hva er arrangert av skolebesøk og annen kontakt med skoler i regi i av instituttet for rekrutteringsformål? Vi tok en runde rundt bordet for status og erfaringsdeling.

  • IBV bestilte tidligere presentasjon og presentør fra fakultetet som reiste på  utgående skolebesøk på vegne av IBV. IBV ønsker å få på plass denne ordningen igjen. 
  • KI: Hadde 12 inngående skolebesøk i år. KI er også med på fakultetsforedragene som MN tilbyr ut til videregående skoler i Oslo (som IBV). KI bruker dessuten  programseminaret til å høre med de ferske studentene om hvilke forventninger de har til UiO.
  • ITA: Sender studenter ut til videregående skoler. I først omgang for å rekruttere dem til BA på FI. ITA har også inngående besøk av videregåendeelever.
  • FAI: To av forskningsgruppene tar inn elever for å vise frem laboratoriene. FAI  jobber for tiden med å standardisere og utvikle dette tilbudet. FAI jobber også med utgående skolebesøk. Apotekerforeningen har dessuten en ordning der de betaler farmasistudenter for å dra hjem til sin gamle videregående skole for å informere om studiene sine mens de er på juleferie.
  • ITS har ikke veldig mye erfaring om skolebesøk ennå og er foreløpig i fasen der de lærer seg om opplegget.
  • MI har egne fagdager på instituttet for vgs-elever. MAT1100U er et faglig opplegg for elever fra videregående skole der disse er ved UiO et år for å studere matematikk. MI har dessuten to personer som reiser ut med foredrag til videregående skoler.
  • FI har to personer som reiser ut med foredrag til videregående skoler. FI har også innkommende skolebesøk. FI jobber videre med sitt opplegg rundt innkommende besøk.

Knut Mørken avsluttet med å foreslå en workshop mellom instituttene der vi kan samkjøre oppleggene våre for innkommende skolebesøk. Dette er ressurskrevende prosesser der det trolig vil være nyttig å trekke veksler på hverandre. Denne siste delen av saken kommer opop igjen på STUT.

 
Sak 3: Eventuelt
  • Dialogmøtene blir flyttet til høsten
  • STUT den 21/2 blir avlyst pga vinterferien.
 
Publisert 20. feb. 2024 13:48 - Sist endra 21. feb. 2024 09:59