STUT-møte 20. mars 2024

Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Orienteringer
  • Vinner av Abel-prisen 2024 blir kunngjort i dag kl. 12.
  • Tone Gregers (KURT) orienterte kort om Lep-programmet og R2-krav. MN setter nå ned en arbeidsgruppe for vurdere R2 -kravet til denne utdanningen. Vi kommer tilbake med mer informasjon i saken. Utgangspunktet for saken er at Lep-utdanningen har opplevd nedgang i antall søkere.
 
Sak 1: Tableau – nyttige rapporter for oppfølging av utdanningen Saken utgikk pga. sykdom, men kommer opp på et senere STUT-møte.  

Sak 2: Dekanat og instituttledere i København

Knut Mørken ga en oppsummering fra studieturen til Københavns universitet og Niels Bohr-instituttet som dekanat og instituttledere var på forrige uke. Se detaljer i presentasjonen til høyre.

 

Sak 2: Møte i utdanningskomiteen

Knut var på seminar i Utdanningskomiteen 18. og 19. mars på Støtvig hotell. Se program/saksliste til møtet i lenken.

En av sakene gjaldt emneavluering. UiO gårt bort fra evalueringssystemet «Course Evaluations and Surveys» som ble pilotert i 2022-23. UiO jobber nå med en egen løsning i nettskjema for dette formålet. I den forbindelse ønsker vi en diskusjon på MN om hva emneevaluering er/ skal være. Denne saken tar vi opp igjen på STUT. UiO har laget en "verktøykasse" for emneevaluering som en hjelp til fagmiljøene i planleggingen og gjennomføringen av studentevalueringer for studieprogram og emner. Les hva som står om emneevalueringer på MNs nettsider og om emne- og programevaluering på UiOs sider om kvalitetssystemet.

 

Sak 3: 

Koordinering av obligfrister for de nye studentene høsten 2024

November 2022 kom MNs rapport  "Obligatoriske arbeidskrav i undervisningen ved MN – en kartlegging av bruk, hensikt og holdninger".

Tone Gregers minnet om rapporten og orienterte om at frist for å sette antall obliger pluss innleveringsfrist for H24 er 17/4. Utdanningslederne tar dette videre til emneansvarlige og studieadministrative ved eget institutt.  

 
Publisert 22. mars 2024 14:01 - Sist endra 22. mars 2024 14:10