STUT-møte 28. februar 2024

Studiedekanen, utdanningsledere (med unntak av Kjemi). 1 studentrepresentant møtte. (fra administrasjonen møtte A.L.S. Hansen (referent))

Sak

Tema

Sakspapirer

Orienteringer/instituttkvarteret
  • Pågående seminar for studieadministrative ved institutter og fakultetsnivået: god & engasjert stemning, også på tvers av enhetsgrensene.
  • Pågående høring vedr.  forskrift om undervisnings- og forskningsstillinger og rekrutteringsstillinger: skal drøftes i ILM i morgen (29.02.24). Ta kontakt med IL ved ev. innspill.
  • Ad økende volum av klager på eksamen. I universitetsloven, se https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2005-04-01-15, f.eks. §5.2, er students rett til å klage på oppnådd karakter ved eksamen hjemlet. Det står ikke her at slik klage må begrunnes.
  • Angående program for pedagogisk basiskompetanse, se https://www.uio.no/link/universitetspedagogikk/. Tone Fredsvik Gregers informerte muntlig fra møte i regi av LINK som hun har deltatt på. I universitetspedagogisk basiskompetanse (Program for universitetspedagogisk basiskompetanse - LINK – Senter for læring og utdanning (uio.no)) vil den såkalte 50t modulen bli obligatorisk i 2024. Denne modulen er et utviklingsprosjekt som de enkelte deltakerne skal gjennomføre ved egen enhet. I møtet med LINK på mandag ble det diskutert ulike samarbeidsformer for at enhetene skal få mest mulig ut av de ulike prosjektene.
  • Vi setter opp sak for å gjennomgå tilbudet til LINK i pedagogisk basiskompetanse i nær framtid.
 

Sak 1: Honourstillegg og sertifikater

Oversikt over eksisterende honoursertifikater ved UiO på masternivå finnes på https://www.uio.no/studier/om/studier-og-grader/honours-tilbud/index.html

OBS: Det er lagt opp til at studentene tar disse samtidig med masterstudier, og de betinger opptak til masterprogram.

I tillegg til eksisterende bærekraftssertifikat (bachelortillegg), jf https://www.uio.no/studier/program/berekraftsertifikat/index.html, arbeider UiO med et tilsvarende opplegg innen innovasjon (koordineringsansvaret lagt til TIK-senteret), og digitalisering (ansvaret lagt til Ifi). Pr. i dag er flere MN-enheter bidragsytere til bærekraftsertifikattilbudet. Andre vil også være bidragsytere til innvovasjon (f.eks. Ifi & IBV) og til digitalisering.

Noen stikkord ble i den forbindelse også kommentert i møtet, se vedlegg.

Sertifikater

Sak 2: Sak 2. UiOs porteføljeprosess og 15. april-notatet

I STUT-møtet 28.02.24, ble de ulike avsnittene av det utsendte notatet gjennomgått.
MN-fakultetets studietilbud er allerede i stor grad tverrfaglige mht sammensetning - via oppbygning illustrerer de hvordan ulike realfaglige disipliner bruker kunnskaper fra andre realfag.

Det mottatte notatet minner om en mulighet til og påminning om å vurdere kontakt med enheter utenfor fakultetet, for ytterligere tverrfaglig samarbeid i gradsutdanning (altså utover studietilbud nevnt over). Dette for å gi kandidater en bredere faglig bakgrunn til å møte utfordringer i et fremtidig kanskje enda mer faglig bredt arbeidsliv. (MN-fakultetet må gjerne holdes orientert ved slik kontakt.)

MN-fakultetet vurderer signaler gitt i avsnitt 4 i mottatt notat, og kommer tilbake til relevant enhet dersom det  er aktuelt å svare oppover at det kan bli nødvendig å ta ned opptaksramme for noe program fra og med høsten 2025.
Utdanningslederne minner lokalt om fristen for å gi innspill som skal tas inn i MN-fakultetets 15.04.24-notat.

Et utkast til MN-fakultetets svar i saken skal tas i STUT og i ILM før avsending.

 
Publisert 4. mars 2024 12:51 - Sist endra 4. mars 2024 13:33