English version of this page

Ung prisvinnar ved RoCS

Forskarprisen "Early Career Researcher Prize" har vorte tildelt Dr. Daniel Nóbrega-Siverio som jobbar ved Rosseland senter for solfysikk, UiO.

Fire menn ved eit kafebord på Tenerife

Prisvinnaren Daniel Nóbrega-Siverio (til venstre) feirar prisen med venner på La Laguna, Tenerife. Bilete: privat

Prisen vart delt ut for viktige bidrag til forståinga av solkromosfæriske fenomen og relaterte prosessar, kombinasjon av teori, observasjonar og numerisk eksperimentering. I tillegg til anerkjenninga får han ein medalje og 500 Euro.

Daniel Nóbrega-Siverio utvikla den tidlege karrieren sin ved RoCS som postdoktor forskar frå august 2018 til februar 2021. Han fokuserte på betydninga av ikke-likevekts- og ioniseringseffektar i kromosfæren i magnetiske straumdragsprosessar og relaterte fenomen som overspenningar. Vidare studerte han andre viktige fenomen som UV-utbrot, koronale varme strålar og koronale lyspunkt som er nøkkelen til å forstå solatmosfæren.

Han har nettopp flytta til Tenerife der han jobbar ved Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC) på Tenerife. Han er framleis knytt til RoCS som gjesteforskar.

- Kva betyr denne prisen for deg?

- Eg er veldig takksam for denne anerkjenninga frå den europeiske divisjonen for solfysikk, med tanke på den høge kvaliteten på forsking som er utført av tidlegare kollegaer. Berre det å vera nominert er allereie ei stor ære, så å få prisen er ein stor motivasjon for å halda fram med å jobba hardt og bidra til forståinga av fysikken til stjernene.

- Kva rolle har RoCS spelt i arbeidet ditt?

- RoCS har spelt ei viktig rolle i arbeidet mitt, og tilbyr eit ideelt miljø for å utvikla forskinga mi. Eg har lært mykje av Rocs-kollegaer, og eg er veldig glad for å ha jobba der i løpet av den første postdoktorstillinga mi. Eg håpar også å behalda eit sterkt og nært forhold til RoCS vidare no som eg er gjesteforskar i gruppa.

Emneord: Daniel Nóbrega-Siverio, ESPD, RoCS Av Eyrun Thune
Publisert 12. apr. 2021 15:33 - Sist endret 19. jan. 2023 15:25