Læringsmiljøtiltak

Vi har mange tilbud til deg som student og har gjort flere tiltak for at du skal trives hos oss. 

ForVei

ForVei er et tilbud om en personlig, forberedende veiledningssamtale for våre studenter. Hovedmålet er fornøyde studenter som trives og mestrer studiesituasjonen.

ForVei mottok Fred Olsgards minnepris i 2016 for sin markante innsats for arbeidsmiljøet ved fakultetet. Les mer om prisen

Programseminar

Alle førsteårsstudenter på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet deltar på programseminar. Programmet på seminaret består av faglig og sosialt innhold hvor formålet er at alle skal bli bedre kjent med sine medstudenter og skape grunnlaget for et godt studiemiljø. 

E-læringskurs i HMS for studenter

E-læringskurs i helse, miljø og sikkerhet (HMS) består av kursmoduler som gjennomføres digitalt - på pc, nettbrett eller mobil. Siden kurset er digitalt og modulbasert kan de enklere gjennomføre kurset i en hektisk studiehverdag.

E-læringskurset har Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet laget i samarbeid med Det medisinske fakultet, Det odontologiske fakultet og Det utdanningsvitenskapelige fakultetet.

MN-studieinfo

MN-studieinfo tilbyr studieveiledning om realfagene og studiesituasjonen generelt, for eksempel utveksling, godkjenning av ekstern utdanning og opptak til studier. For korte spørsmål kan du kontakte MN-studieinfo. For mer sammensatte problemstillinger kan du bestille en veiledningstime og få en privat samtale med studieveileder.

InterAct

Med InterAct har vi laget nye studieprogram med utgangspunkt i utfordringene 
studentene vil møte i en livslang arbeidskarriere. Studieprogrammene ble lansert i 2017.

Digital eksamen ved MN-fakultetet

Digital eksamen er UiOs største satsing innen utdanning siden kvalitetsreformen. Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet er et av de første fakultetene på UiO som har tatt i bruk digital eksamen. Digital eksamen er et tilbud som har vært etterspurt av studenter og er en viktig komponent i studentenes læringsmiljø. 

Prisdryss til MN

  • Olav Thon Stiftelsens faglige internasjonale og nasjonale priser og støtte til undervisningsrelatert forskning innen de medisinske og matematisk-naturvitenskapelige fagområder. Se oversikt over MN-fakultetets prisvinnere.
  • Årets foreleser: Sammen med fakultetet deler Matematisk-Naturvitenskapelig Studentutvalg (MNSU) årlig ut prisen for beste og mest innovative foreleser. Se oversikt over prisvinnerne.
  • UiOs utdanningspriser: Hvert år deler Universitetsstyret ut fire priser: Forskingsprisen, Formidlingsprisen, Pris for godt læringsmiljø og Innovasjonsprisen. Se oversikt over MN-fakultetets prisvinnere.

PhD Day

PhD Day er et dagsarrangement for våre ph.d.-stipendiater. Dette er en dag fylt med motiverende og inspirerende foredrag i tillegg til konkurranse om den beste forskningsplakaten.

Likestilling

MN-fakultetet skal være et attraktivt studiested og arbeidsplass som legger til rette for at studenter og medarbeidere – uavhengig av kjønn – skal kunne utvikle sin faglige kompetanse i et stimulerende lærings- og arbeidsmiljø.

Female Researchers on Track (FRONT) er et samarbeidsprosjekt mellom MN-fakultetet og Senter for tverrfaglig kjønnsforskning (STK) som jobber for kulturutvikling for kjønnsbalanse ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (MN).

Ph.d velkomstdag

To ganger i året inviteres nystartede ph.d.-stipendiater til et velkomstseminar hvor målet er at de skal bli bedre kjent med hverandre, fakultetet og Universitetet i Oslo. På programmet er det taler fra dekan og inspirerende foredrag, god mat og mingling.

Realfagsbiblioteket

Realfagsbiblioteket i Vilhelm Bjerknes’ hus er en aktiv arena for debatter og samtaler om realfagene. Vi tilbyr støtte til gjennomføring av små og større faglige formidlingsarrangementer. Les om deres tilbud.

Et utvalg filmer fra tidligere forelesninger og arrangementer finner du på Realfagsbibliotekets YouTube-kanal.

Digitale og studentaktive læringsformer

Målet med Computing in Science Education (CSE) er å integrere realistiske problemstillinger hvor studentene får praktiske ferdigheter både i å bruke programvare for beregninger og i å selv programmere beregningene. 

CSE introduseres for studentene allerede i starten av utdanningsløpet. Slik kan studentene videreføre dette i de senere semestrene og gir dem kunnskaper som er attraktive i næringslivet.

Forskerskoler

MN-fakultetet deltar i flere forskerskoler. Her tilbys ph.d.-kandidater kurs og samlinger, og bidrar til å skape et faglig og sosialt felleskap.

Studentrepresentanter

MN-fakultetets studentutvalg (MNSU) representerer alle studenter ved fakultetet overfor fakultetsledelsen og administrasjonen, og er studentenes talerør utad. I tillegg er det fagutvalg på hvert institutt. Fagutvalgenes sider finner du fra instituttets "Livet rundt studiet" side. Utvalgene har mulighet til å ta opp saker og komme med forslag i de fora de er representert.

Vårt hovedmål er fornøyde studenter som trives og mestrer studiesituasjonen.