Første uka

 

      

Min første amerikanske venn. Det kryr av ekorn på kampus
Min første amerikanske venn. Det kryr av ekorn på Michigan state University (MSU) sitt kampus

 

Den første uka var det kunn utvekslingstudenter på universitetet. Vi ble tatt godt imot av MSU, som hadde et lite team med rådgivere som hjalp oss. Dette ga oss tid til å fikse en del praktiske ting, blant annet å gjøre noen siste justeringer av fag vi ville ha. Her møtte jeg desverre på noen problemer. Siden jeg tilhører fysiskinstitutt  på UiO hadde MSU antatt at jeg kom til å ta fag innenfor fysikk. Jeg hadde imidlertidig valgt fag fra forskjellige fakultet på MSU.  Her i USA skiller de tydeligvis mye mer mellom forskjellige retninger, eksempelvis er  fysikk og ingeniør-studier skarpt adskilt. På grunn av dette hadde de gjort en feil, slik at jeg ikke ble meldt opp i noen fag. Så den første uka sto jeg uten timeplan og de fagene jeg hadde søkt på, var nå fulle. Derfor måtte jeg velge nye, noe som var vanskelig ettersom det var fult på de mest aktuelle fagene. Dette løste seg ved at jeg møtte opp i forelesninger til de fagene jeg ønsket, selv om de egentlig var fulle. Ved å justere opp min norske aksagn noen få hakk, og spille på problematikken i situasjonen min, fikk jeg etterhvert plass. Dette etter samtaler med foreleserne, som kunne godkjenne meg for faget, slik at jeg kunne melde meg opp likevel. 

Fra venstre mot høyre har du meg, Laura, Laura-Marie og Jessica
Fra venstre mot høyre har du meg, Laura, Laura-Marie og Jessica. Sistnevnte er svensk og de to andre er danske. Vi ble raskt gode venner

Jeg fikk plass på et single-room på Owen hall, noe som viste seg å passe meg bra. Et slikt rom deler toalett og dusj med en annen person (såkalt suitemate) fra naborommet. 

Ellers fant jeg raskt tonen med noen av de skandinaviske utvekslingsstudentene. Spesielt to dansker og en svenske, og det var godt å finne seg til pass med det sosiale såpass raskt. Likevel hadde jeg bestemt meg for å melde meg inn i en av de 700 (om jeg ikke husker feil) aktivitetsklubbene som var å finne på kampus. Dette delvis for å komme i kontakt med de lokale. Jeg endte opp med å bli med på ro-laget til MSU. Noe som skulle vise seg å bli litt mer intenst enn antatt med opptil 6 treninger i uka.

 

                                                                         

 

Et lite knippe av utvekslingstudentene og noen ambasadører som hjalp oss godt i gang. Her tok de oss med på Sabbath, da en av ambasadørene var jøde.
Publisert 31. mars 2018 19:42 - Sist endret 6. juni 2018 14:56
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere