Next stop: a Sunburned Country

Da skjer det. I morgen reiser jeg til Australia for å studere et halvt år på James Cook University!

"Down Under" av Bill Bryson: boken som skal forhåpentligvis gi meg grundig opplæring i det å overleve Australia.

Jeg har jo visst i noen måneder at jeg skal reise til Australia og bo der et halvt år, men det har ikke gått opp for meg før i dag. I morgen sitter jeg på et fly mot Singapore 10 000 meter over bakken, hvor jeg skal tilbringe to døgn før jeg fortsetter reisen mot Australia (nærmere sagt Brisbane og så Townsville, mitt mål og hjem de neste 6 månedene.)

Denne bloggen håper jeg vil gi et lite innblikk i det å være utvekslingsstudent på det australske kontinent, samt at det vil fanges opp av teamet på TV2 og skaperne bak serien "Bloggerne". Dette er et område i samfunnet som jeg føler trenger litt mer vitenskapelig opplæring, så hvis ikke Bloggerne kommer til vitenskapen, så må vitenskapen komme til Bloggerne. Det vil da selvfølgelig forhåpentligvis være en ekstra stor dose Biologi i denne bloggen, men min tankegang er at alle er født interessert i biologi, så det er nok bare et pluss!

For å forbedre meg til et lengre opphold i Australia har jeg stort sett gjort tre ting: kjøpt inn en bok av Bill Bryson (som forøvrig skrev en kjempe bra bok som heter "A Short History of Nearly Everything"), sett på flere episoder av Anthony Bourdain og lest meg opp på alt som er giftig og farlig i Australia. Anbefaler ikke å lese et blogginnlegg som heter "50 Ways to Die in Australia". På denne listen var det blant annet en plante som heter Gympie Gympie (Dendrocnide moroides)som kan sammenlignes med en brennesle som gir opplevelser av voldsomme svier og kløer i flere år. Saltvannskrokodiller, diverse slanger, edderkopper, og en veldig aggressiv fugl dukker også opp på denne listen.

Inntrykket man sitter igjen med er jo at Gud (dersom det finnes...) bestemte seg for å gjøre det australske kontinentet til et oppbevaringslager av så mange giftige fauna og flora at man lurer på hva slags mennesker kan bosette seg fast der nede. Men, en manns frykt (eller min mors frykt) er en annen manns fascinasjon av den evolusjonære prosessen som har ledet til forskjellige måter å fange bytte på og å forsvare seg på. Spennende! 

Selve søknadsprosessen til James Cook University (JCU) var veldig bra. Dette er nok takket være studieveilederen vår på Biologistudiet, som er behjelpelig fra A til Å. Kontakten med JCU har også vært veldig bra og jeg fikk studentbolig etter en utrolig kort ventetid, selv om jeg har hørt flere skrekkhistorier fra tidligere utvekslingsstudenter til JCU om lang ventetid på bolig. Jeg er påmeldt fire fag:

-EV3406 Coral Reef Geomorphology

-MA2401 Statistics

-BZ2450 Tropical Biodiversity

-BZ3725 Herpetology

 

Jeg gleder meg utrolig til de fagene jeg er påmeldt, det vanskeligste var faktisk å nedprioritere andre fag som virker like spennende og interessante. Jeg sitter igjen med et inntryk om at jeg har valgt fag med en del felt, som jeg tror blir helt fantastisk. Skal selvfølgelig fortelle mer om dette i et innlegg når jeg har kommet litt mer i gang :-)

Arbeidsmetoden tror jeg blir litt annerledes enn på UiO, med mer obligatoriske innlevering og flere måter karakteren din bedømmes på. Jeg er ikke særlig fan av opplegget på UiO (med en slutteksamen og kanskje en midtveis som utgjør karakteren), men det kan hende denne pipen får en annen tone når jeg får en litt annen opplevelse. Vi får se!

 

Jeg gleder meg veldig til å dra på utveksling til JCU og skal prøve å holde alle oppdaterte på min ferd til den sørlige halvkule. Såfremt jeg ikke blir brent av en Gympie Gympie, så skal jeg prøve å være flink til å komme med jevnlige innlegg (slik at mine 4 lesere blir fornøyde).

 

Dagens Australske ordtak: 

"A few Kangaroos loose in the top paddock"

(En komisk måte å si at noen ikke er helt den skarpeste kniven i skuffen)

Emneord: Biologi, James Cook, Townsville, Australia, Biologi Av Simon Hasselø Kline
Publisert 7. juli 2018 23:33 - Sist endret 7. juli 2018 23:50
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere