Møtereferat 11. mai 2023

Torsdag 11. mai kl. 09.30 - 11.30, Loftet, Farmasøytisk institutt

Til stede: Gro Smistad, Anders Vik, Karl Martin Frøseth Forbord, Marthe Lislevand og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: Hanne C. Winther-Larsen


SAKSLISTE

Sak-PR 16-23 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. To saker ble meldt inn under eventuelt.

Sak-PR 17-23 Referat fra møtet 28.03.23

Godkjent på sirkulasjon 19.04.23.

Sak-PR 18-23 Referat og orienteringssaker

Ingen referat eller orienteringssaker.

Sak-PR 19-23 Eksterne masteroppgaver, informasjon til eksterne partnere og til studentene (diskusjon/vedtakssak)

Farmasøytisk institutt ønsker å tilby flere eksterne masteroppgaver. Programrådet for 8. – 10. semester har utformet informasjon til eksterne virksomheter, «Masteroppgave i farmasi ved ekstern virksomhet – Informasjon til ekstern virksomhet». Denne vil bli lagt ut på instituttets nettsider for studieinformasjon sammen med aktuelle skjemaer.

Alle eksterne masteroppgaver ved ekstern virksomhet, må ha en intern veileder ved Farmasøytisk institutt fra aktuell forskningsgruppe. Intern veileder må være i kontakt med ekstern veileder angående innsending av prosjektbeskrivelsen og posterpresentasjonen. Avtalen «Veiledningsavtale ved masterprosjekt ved ekstern virksomhet i samarbeid med Farmasøytisk institutt, Universitetet i Oslo» omhandler ansvarsfordelingen i forbindelse med veiledning av studenten, og fylles ut i forbindelse med innsending av forslag til masterprosjekt, «FAI – Masterprosjekt som i sin helhet skal utføres ved ekstern virksomhet».

Masterprosjekter ved eksterne virksomheter vil ha en egen side i canvasrommet Masterdelen av studiet (Masterprosjekt ved eksterne virksomheter). Med eksterne masterprosjekter menes her oppgaver som gjennomføres i sin helhet eksternt hvor ekstern veileder er hovedveileder. På siden vil det ligge informasjon til studentene om det å ta en ekstern masteroppgave, samt oversikt over de eksterne masterprosjektene som tilbys.

Eksterne oppgaver vil bli tildelt på bakgrunn av intervju og egnethet. Avtale om intervju må avtales med ekstern hovedveileder innen en uke etter postersesjonen. Reservering av oppgavene skjer i forkant og vil derfor ikke være med i trekningen. Ved avtale om reservering av ekstern masteroppgave fylles skjemaet «Avtale om reservering av masterprosjekt ved ekstern virksomhet i samarbeid med Farmasøytisk institutt, Universitetet i Oslo». Frist for innsending: 15. februar.

For studenter som selv finner seg en ekstern masteroppgave, vil de samme retningslinjene gjelde.

Sak-PR 20-23 Studenter og samskrivning av masteroppgaver (diskusjonssak)

I henhold til læringsutbyttene i FARM5945 – Masteroppgave i farmasi skal studentene «gjennomføre et selvstendig, definert forsknings- eller utviklingsprosjekt under veiledning og i tråd med gjeldende forskningsetiske normer». Programrådet for 8. – 10. semester mener dette er et viktig læringsutbytte, både når det gjelder kommende arbeidsliv, og i forhold til en eventuell doktorgrad.

Samskrivning av masteroppgave (hvor to studentene skriver en oppgave sammen), kan gi studentene gode ferdigheter i å samarbeide med andre. Veileder kan også gjennomføre felles veiledning av de to studentene, noe som kan være ressursbesparende. Samtidig vil prosjektet være av et større omfang, noe som igjen vil påvirke hvor ressursbesparende samskriving av masteroppgaver faktisk vil være for veileder. Masterprosjekter med plass til flere enn én student kan være et godt alternativ. Studentene skriver en selvstendig oppgave, men har medstudenter å diskutere problemstillinger med underveis i prosjektet.

Samskrivning av masteroppgaver har etter Programrådet for 8. – 10. semester sin mening noen tungtveiende ulemper knyttet til seg. Dersom en student blir tatt i fusk, får utsatt innleveringsfrist av masteroppgaven pga. sykdom m.m., vil dette måtte gjelde for begge studentene. I tillegg vil karakteren på oppgaven kunne gi et feilaktig inntrykk av den enkelte student i forhold til en eventuell doktorgrad.

På bakgrunn av dette er Programrådet for 8. – 10. semester av den oppfatningen at det ikke skal åpnes for samskrivning av masteroppgaver. Dette sendes videre til Utdanningsutvalget.

Eventuelt;

Sak-UU 21-23 Evaluering av opplegg for tildeling av masteroppgaver – tidsplan for tildeling av masteroppgaver (forts. Sak-UU 14-23) (vedtakssak)

Vedtak: Følgende tidsplan gjelder for tildeling av masteroppgaver og valg av masteremner H23/V24:

Tidsplan for valg av masteroppgaver:

  • Slutten av august/begynnelsen av september: informasjonsmøte om valg av masteroppgave (programrådsleder informerer studentene)
  • 15. oktober: frist for innsending av masterprosjekter til valg
  • Uke 44: oppgavene publiseres i canvasrommet Masterdelen av farmasistudiet
  • Uke 3/4: Postersesjon – presentasjon av masteroppgaver
  • Uke 4/5 (eksterne masteroppgaver): Frist for å avtale tidspunkt for intervju med hovedveiledere på eksterne masteroppgaver.
  • 15. februar: frist for innlevering av skjema for prioriterte oppgavevalg
  • 15. februar (eksterne masteroppgaver): frist for innlevering av skjema «Avtale om reservering av masterprosjekt ved ekstern virksomhet i samarbeid med Farmasøytisk institutt, Universitetet i Oslo». (Studentene tildelt oppgave tas ut av trekningen)
  • Uke 8: trekning av masteroppgaver
  • 15. mars: frist for innlevering av masterkontrakt

Frister som gjelder for valg av emner:

  • 15. november: frist for valg av 8. semester emner (nettskjema)
  • 15. mars: frist for valg av 9. semester emne (nettskjema)
  • 15. mars: frist for innsending av moduler i FARM5000 – Masterforberedende emne i farmasi (nettskjema)

Sak-UU 22 -23 Rammer og retningslinjer for veiledning under masteroppgaven ved Farmasøytisk institutt, UiO (diskusjonssak)

Rammer og retningslinjer for veiledning under masteroppgaven ved Farmasøytisk institutt, UiO, ble ferdigstilt med noen mindre endringer. Rammer og retningslinjer vil bli lagt ut i canvasrommet for Masterdelen av farmasistudiet og på nett.

Publisert 2. juni 2023 07:42 - Sist endret 6. juli 2023 06:03