Møtereferat 28. mars 2023

Tirsdag 28. mars kl. 12.00 - 14.00, Grupperom 2, Georg Sverdrups hus

Til stede: Gro Smistad, Hanne C. Winther-Larsen, Anders Vik, Karl Martin Frøseth Forbord, Marthe Lislevand og Kristin Johanne Grasmo


SAKSLISTE

Sak-PR8-10 10-23 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent.

Sak-PR8-10 11-23 Referat fra møtet 17.01.23

Godkjent på sirkulasjon.

Sak-PR8-10 12-23 Referat og orienteringssaker

FARM5130 – Apotekdrift og ledelse og FARM5180 – Legemidler ved kreft og autoimmune sykdommer

FARM5130 og FARM5180 avholdes ikke høsten 2023.

Sak-PR8-10 13-23 Emneevalueringer H23 – emner (vedtakssak)

FARM5190 – Organisk syntese av bioaktive forbindelse

Gjennomføringen av emnet gikk bra. Tilbakemeldingene fra studentene er at de synes emnet er bra. Studentene gir også tilbakemelding på at de liker eksamensformen med 1 time forberedelsestid og 30 minutter muntlig eksamen. Det planlegges ingen endringer i emnet.

Vedtak: Programrådet for 8. 10. semester tar emneevalueirngen til etterretning.

FARM5200 – Bruk av biopolymerer i legemidler og forbedring av helse

Gjennomføringen av emnet gikk bra, og tilbakemeldingene fra studentene er gode. Emnet har 3 laboratorieøvelser, en datalab og to våtlaber. For høsten 2023 planlegges det at en av våtlabene blir gjort om til datalab.

Vedtak: Programrådet for 8. – 10. semester støtter endringen.

Sak-PR8-10 14-23 Evaluering av opplegg for tildeling av masteroppgaver (diskusjon/vedtakssak)

Det var 30 vitenskapelige og 19 studenter som svarte på evalueringen. Både studenter og vitenskapelige gir tilbakemelding på at canvasrommet Masterdelen av farmasistudiet fungerer veldig bra.

Postersesjonen

Tilbakemeldingene på postersesjonen er gjennomgående gode (studenter: 81 % fornøyd/veldig fornøyd, vitenskapelige: 70 % fornøyd/veldig fornøyd). Studentene gir gode tilbakemeldinger på muligheten til å gå rundt og diskutere masterprosjekter med veiledere. Det ble også trukket fram at det ga mulighet til å «oppdage» prosjekter en i utgangspunktet ikke hadde vurdert.

Av alternativene for hvordan masterprosjektene presenteres er det i Canvas og postersesjon som flest vitenskapelige (66,7 %) foretrekker. For studentene kom I Canvas pluss postersesjon/I Canvas pluss digital presentasjon på zoom/I Canvas pluss fysisk presentasjon i auditorium likt ut med 42,1 %. Programrådet for 8. – 10. semester vil på bakgrunn av dette arbeide videre med ordningen med presentasjon av masterprosjekter i Canvas med påfølgende postersesjon.

Evalueringen ga følgende innspill/kommentarer til gjennomføringen av postersesjonen:

Lokaler og tidsramme/tidspunkt:

Det er mange mennesker involvert så det er vanskelig å finne optimale lokaler. Postersesjonen i 2022 ble avholdt på mesaninen i VB. Nødvendig utstyr var derfor lett tilgjengelig, og riggingen til postersesjonen tok derfor ikke mye tid.

Tilbakemeldingene gikk på at lokalet opplevdes som noe lite, og at adkomsten inn til sesjonen var smal med opphoping av studenter ved de første posterne. Vitenskapelige med postere lenger inn i lokalet, ga tilbakemelding på at det tok tid før studentene kom inn til dem. Støynivået opplevdes også som høyt. Noen vitenskapelige ga tilbakemelding på at de hadde obligatorisk undervisning, og derfor ikke fikk mulighet til å delta. Det kom også innspill på å dele sesjonen i to studentgrupper, som kommer på ulike tidspunkt.

En del studenter ga tilbakemelding på at de opplevde at det var liten tid til å snakke med de vitenskapelige. På informasjonsmøtet i forkant av postersesjonen ble studentene informert om at det kunne bli liten tid, og at det var lagt opp til at de skulle ta kontakt med veiledere i etterkant av postersesjonen. I hvor stor grad de gjorde dette er noe usikkert. Studentene oppgir i evalueringen at de var i kontakt med mange/en del, 57,9 %, mens for de vitenskapelige var denne på 36,7 %. Forskjellen kan komme av at enkelte masterprosjekter er mer populære blant studentene enn andre.

Forslag til tiltak/kommentarer:
  • Arbeide for å finne bedre egnede lokaler. Kjemikantinen ble spilt inn. Det må da gjøres en vurdering av tidsbruk i forhold til rigging av sesjonen.
  • Programrådet for 8. – 10. semester mener det er ønskelig å gjennomføre postersesjonen samlet for alle. Det kan f.eks. arbeides med hvordan studentene sluses gjennom sesjonen.
  • Det er ikke mulig å unngå kollisjoner med annen undervisning, men det vil arbeides for å finne et tidspunkt som passer for flest mulig.
  • Være tydelige overfor studentene at postersesjonen, sammen med prosjektbeskrivelsene for masteroppgavene i Canvas, skal gi dem et informasjon om hvilke oppgaver som tilbys, men at de i etterkant også skal ta kontakt med veiledere.

Valg av masteroppgaver

På spørsmål om hvor fornøyde studentene var med at masteroppgavene ble tildelt ved tendenstrekning var 42, 1 % fornøyd/veldig fornøyd, 42,1 % litt misfornøyd/veldig misfornøyd og 15,8 % usikker. Mens de vitenskapelige på spørsmålet om Hvor fornøyd er du med dette årets opplegg for tildeling av masteroppgaver svarte 46,6 % fornøyd/veldig fornøyd, 43,4 % litt misfornøyd/veldig misfornøyd og 10 % usikker.

Dette er første året med valg av masteroppgaver ved tendenstrekning. På bakgrunn av tilbakemeldingene i evalueringen går Programrådet for 8. – 10. semester for tendenstrekning av masteroppgaver også ved tildeling av masteroppgaver i 2024. Det vil gjøres en ny evaluering etter neste års tildeling.

Studentene ga videre tilbakemelding på at postersesjonen kom for lenge før gjennomføringen av valg av masteroppgaver, og at postersesjonen bør flyttes tettere opptil selve valget. Rundt 82 % av studentene ønsket å beholde frist for innlevering av prioriterte oppgavevalg i januar, men 63 % ønsket at fristen skulle flyttes til litt senere i januar.. Av de vitenskapelige ønsket 43 % at tildelingen av oppgaver skulle være tidligere (før jul) slik at studentene kan velge masteremner (vårsemestret) i forhold til masteroppgaven.

Valg av masteroppgaver er lagt til etter at sensuren har falt for ny/utsatt eksamen i 7. semesteremnene. Det er da kun de studentene som skal starte opp på masteroppgaven i høstsemesteret som får tildelt oppgave. Masteroppgaver vil dermed ikke tildeles studenter som ikke består alle emnene i 7. semester. Programrådet for 8. – 10. semester forstår ønsket til veilederne om å flytte valg av masteroppgaver til tidligere, men mener det er viktig at kun studentene som skal starte opp på masteroppgaven i høstsemesteret deltar i trekningen, og beholder derfor tidspunktet for tildeling av masteroppgaver.

Forslag til tiltak/kommentarer:
  • Postersesjonen flyttes fra oktober til slutten av november/begynnelsen av desember, og rett før eksamensperioden starter opp. Prosjektbeskrivelsene vil fortsatt bli lagt ut i canvasrommet i oktober/november, slik at studentene har god tid til å sette seg inn i prosjektbeskrivelsene, og minst 3 uker før postersesjonen.
  • Frist for innlevering av skjema for prioriterte oppgavevalg flyttes fra 10. til 20. januar. Semesteret har da startet opp, og studentene er tilbake på Blindern. Dette kan gi studentene bedre tid på å ta kontakt med aktuelle veiledere.
  • Programrådet for 8. – 10. semester foreslår at det i prosjektbeskrivelsene evt kan legges inn hvilke masteremner som er nyttige i forhold til masteroppgaven.

Eksterne oppgaver og tildeling

Det har vist seg vanskelig å inkludere eksterne veiledere i opplegget. Det må arbeides for å finne en god måte å inkludere disse i opplegget fremover, samt også øke antallet eksterne masteroppgaver som legges ut for valg. Programrådet for 8. – 10. semester vil arbeide videre med dette.

Når det gjelder tildeling av eksterne masteroppgaver, vil Programrådet for 8. – 10. semester omfatte dem av samme ordning som gjelder for oppgaver med utenlandsopphold. Tildelingen av eksterne oppgaver vil fra 2024 tildeles i forkant av trekningen. Det vil lages en egen side i Canvas med presentasjon av de eksterne oppgavene.

Sak-PR8-10 15-23 Veileders rolle under masteroppgaver (forts. Sak-PR 09-23) (diskusjon/ vedtakssak)

Det bearbeidet utkastet ble gjennomgått, og noen mindre endringer gjort. Antall timer veiledning på masteroppgaven er satt til 80 timer. Eventuelt; Ingen saker ble meldt inn.

Eventuelt;

Ingen saker ble meldt inn.

Publisert 28. apr. 2023 11:34 - Sist endret 5. juli 2023 14:25