Møtereferat 25. mai 2023

Torsdag 25. mai kl. 09.00 - 11.30, Grupperom 298B, Farmasøytisk institutt

Til stede: Anne Berit C. Samuelsen, Gro Smistad, Liv Mathiesen, Cecilie Morland, Malin O. Syversen, Natasa Nikolic (vara), Emilie Bredal Eriksen, Kristine Hagen Korsnes og Kristin Johanne Grasmo

Ikke til stede: Trine G. Halvorsen


SAKSLISTE

Sak-UU 35-23 Godkjenning av møteinnkalling og agenda

Møteinnkalling og agenda ble godkjent. Fire saker ble meldt inn under eventuelt.

Sak-UU 36-23 Referat fra møtet 27.04.23

Godkjent på sirkulasjon 19.05.23

Sak-UU 37-23 Referat og orienteringssaker

Dialogmøtet med MN-fakultetet 2023

Dialogmøtet med MN-fakultetet er flyttet til 15. juni. Utdanningsleder sammenstiller endelig presentasjon til møtet.

Dialogmøtet med eksterne programrådgivere H23

Tidspunkt og agenda for neste møte med programrådgivergruppen H23, vil bli diskutert på møtet i Utdanningsutvalget 21. juni.

Innpassingsopptak for farmasøyter med mastergrad i farmasi fra land utenfor EU/EØS

Det er 81 søkere til innpassingsopptaket. For opptak til programmet kreves det en mastergrad i farmasi godkjent med minimum 4 år i Norge. MN-fakultetet har vurdert utdanningsbakgrunnen til søkerne, og mange av søkerne har kun en bachelorgrad i farmasi. De er dermed ikke kvalifiserte for opptaket.

Nye medlemmer i Utdanningsutvalget f.o.m. H23

Eili T. Kase tar over som Programrådsleder for 8. – 10. semester og erstatter Gro Smistad.

Massimiliano Pio Di Gagno går inn som representant for Seksjon for galenisk farmasi og samfunnsfarmasi.

Programrådet for 1. – 7. semester

8 av 9 emner på 1.-3. semester har søkt om midler til LA-assistenter H23/V24. Det totale timeantallet det er søkt om oversiger 20 – 25 % i forhold til tildelte studiekvalitetsmidler for 2023. Programrådet for 1. – 7. semester vil i løpet av kort tid behandle innkomne søknader.

Neste møte i programrådet er i uke 22. Da vil emneevalueringer bli fulgt opp.

Programrådet for 8. – 10. semester

Det er utarbeidet informasjon og skjemaer rettet mot eksterne virksomheter som ønsker å tilby eksterne masteroppgaver. Det er satt opp tidsplan for gjennomføringen av tildelingen av masteroppgaver og valg av masteremner H23/V24.  Programrådsleder vil presentere dette på allmøtet 26. mai. For mer informasjon se referat fra møtet i Programrådet for 8. – 10. semester 11. mai 2023.

PhD-utvalget

MNs kandidatundersøkelse viser at antall kandidater som er forsinket med avhandlingen er høyere nå enn før pandemien. Undersøkelsen viser samtidig at det går bra med kandidatene på farmasi, og at andelen som er forsinket er sammenlignbar med tidligere år. Oppgitte grunner til forsinkelse er bl.a. koronapandemien og familiære forpliktelser.

Det vil bli avholdt NFIF-møte på Svalbard hvor veien videre vil bli diskutert. Hva trenger kandidatene nå når forskerskolen er avsluttet?

Nytt EVU-utvalg

Nytt EVU-utvalg er konstituert. Det arbeides med å få på plass bedre retningslinjer/prosedyrer for den erfaringsbaserte masteroppgaven i klinisk farmasi.

Pr. i dag er det 14 studenter som holder på med masteroppgaven eller som skal til å starte opp på masteroppgaven.

Sak-UU 38-23 Ny emneansvarlig for FARM4130 – Anvendt statistikk for farmasøyter fra H23 (vedtakssak)

Vedtak: Osman Gani tar over som emneansvarlig for FARM4130 f.o.m. høsten 2023. Han overtar etter Sverre Arne Sande.

Emnekomiteen består da av: Osman Gani (emneansvarlig), Stig Pedersen-Bjergaard, Hege Thoresen og Angela Lupattelli.

Sak-UU 39- 23 Nytt medlem til den eksterne programrådgivergruppen fra 2023 (forts. Sak-UU 100-22, Sak-UU 06-22, Sak-UU 16-23, Sak-UU 22-23 og Sak-UU 31-23) (vedtakssak)

Stefan Hupfeld har takket ja til å være ekstern programrådgiver fra og med 2023.

Sak-UU 40-23 Mandat for utvalget for etter- og videreutdanning (EVU-utvalget) ved Farmasøytisk institutt (vedtakssak)

EVU-utvalget foreslår følgende endringer i EVU-mandatet:

  1. Pkt. 1: «EVU-utvalget har ansvar for planlegging og gjennomføring av EVU-emner» endret til «EVU-utvalget har det overordnede ansvaret for planlegging og gjennomføring av EVU-emner»
  2. Pkt. 3: «EVU-utvalget har emneansvaret for emnet FRM5990V – Masteroppgave i klinisk farmasi» endret til «EVU-utvalget har emneansvaret for emnene FRM5000V – planlegging av masteroppgaven i klinisk farmasi og FRM5990V – Masteroppgave i klinisk farmasi»

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter endringene.

Sak-UU 41-22 Oversikt over tidsfrister for obligatoriske aktiviteter for studentene (diskusjonssak)

Fakultetet foreslår at innleveringsfrister for obligatoriske aktiviteter legges inn i timeplanen (TP). Bakgrunnen er et ønske om mest mulig forutsigbarhet for studentene, samt muligheten til å legge inn i timeplanen læringsutbyttene de obligatoriske aktivitetene skal oppøve.

Farmasøytisk institutt har stor variasjon i de obligatoriske aktivitetene som gis fra større obligatoriske prosjektoppgaver og laboratorierapporter, til mindre, forløpende oppgaver. Det er derfor vanskelig å finne en god og hensiktsmessig måte for hvordan fristene skal legges inn i timeplanen.

1.– 8. semester har alle semesterkomiteer som koordinerer de obligatoriske aktivitetene i emnene et gitt semester. Semesterkomiteene arbeider for en mest mulig jevn arbeidsbelastning gjennom semesteret. Det gis god og tilpasset informasjon om innleveringsfrister i Canvas.

Utdanningsutvalget finner det ikke hensiktsmessig å legge inn frister for obligatoriske aktivitetet i TP men går inn for at dagens praksis med å legge ut informasjon om innleveringsfrister i Canvasrommene til emnene videreføres. For best mulig forutsigbarhet hos studentene, oppfordres emneansvarlige til å lage en oversikt over obligatoriske aktiviteter og frister som studentene vil ha tilgjengelig i begynnelsen av semesteret.

Sak-UU 42-23 Ekstern rapport periodisk programevaluering (forts. Sak-UU 04-23, Sak-UU 32-23 og Sak-UU32-23) (diskusjon)

Utdanningsutvalget fortsatte diskusjonen om statistikkundervisningen gjennom studieprogrammet med utgangspunkt i forslagene til endringer fra det eksterne panelet:

«Evaluation panel`s recommendation:

  1. Consider placing the teaching in statistics earlier in the program
  2. Appoint a teacher responsible for the teaching in statistics
  3. Make examples in the teaching relevant for pharmaceutical sciences
  4. Describe the learning outcomes (LUB) for entire teaching in statistics
  5. In case the teaching is given in smaller parts in the early courses, make LUBs of statistics visible in the course descriptions, and make an overwiev of the entire teaching in statistics available at Canvas
  6. Introduce simple manual for use of Excel in Canvas and/or instruction videos and make it clear for students that this competence is crucial
  7. Make exam questions (or other assessments) where students must demonstrates their skills in Excel

Pkt. 1) Plasseringen av FARM4130 – Anvendt statistikk for farmasøyter

FARM4130 er plassert i 8. semester. Det er kjent at det kan være behov for forkunnskap i statistikk i FARM3120 – Legemiddelbruk og folkehelse, hvor studentene har en data-lab i farmakoepidemiologi. Tilbakemeldingen fra studentene er at fokuset er på den tekniske gjennomføringen, og at de først i FARM4130 i større grad forsto den faglige komponenten av oppgaven. I FARM4120 – Utvikling av legemidler underviser emneansvarlig i statistikken studentene trenger i forbindelse med gjennomføringen av prosjektoppgaven. Her bør det gjøres en vurdering om noe av statistikkundervisningen kan flyttes fra FARM4130 til FARM4120. Fullstendig oversikt over behov for forkunnskap i statistikk i de ulike emnene mangler per i dag. En eventuell flytting av deler av statistikkundervisingen til andre emner kan gi rom for temaer det undervises lite av i dag som f.eks. «big-data». Det ble bemerket at statistikkundervisningen var fordelt på flere emner i tidligere studieplan, men at en intern arbeidsgruppe anbefalte at statistikkundervisningen burde samles i en bolk, basert på erfaringer fra oppsplitting i daværende studieplan (2006). Flytting av hele emnet vil medføre større endringer i studieplanen, men muligheten for dette må vurderes og ihvertfall ved neste revidering av studieprogrammet.

Pkt. 2) Faglig ansvarlig for statistikkundervisningen gjennom studieplanen

Utdanningsutvalget anser det som en god ide å ha en faglig ansvarlig for statistikk undervisningen i studieplanen, men ser ingen enkeltperson ved instituttet som kan påta seg denne oppgaven pr. i dag.

Før videre diskusjon om statistikkundervisningen i studieplanen ønsker Utdanningsutvalget å gjennomføre en kartlegging av:

  • hva har vi av statistikkundervisning i studieplanen?
  • hva har studentene behov for å lære?

Eventuelt;

Sak-UU 43-23 Søknad om endring av emneansvarlig for FARM2110 – Farmakoterapi 1 (vedtakssak)

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter søknaden. Natasa Nikolic tar over som emneansvarlig i FARM2110 etter Hege Christensen f.o.m. H23.

Medlemmer i emnekomiteen: Nataa Nikolic (emneansvarlig), Ragnhild Paulsen, Arild Rustan og Hege Thoresen.

Sak-UU 44-23 Søknad om endring av emneansvarlig for FARM1150 – Farmasøytisk biokjemi H23/V24 (vedtakssak)

Vedtak: Utdanningsutvalget støtter søknaden. Kari T. Inngjerdingen vikarierer som emneansvarlig for FARM1150 H23/V24.

Medlemmer i emnekomiteen H23/V24: Kari T. Inngjerdingen (emneansvarlig), Hanne C. Winther-Larsen, Trond Vidar Hansen, Leon Reubsaet, Anne Berit C. Samuelsen og Pål Rongved.

Sak-UU 45-23 Samskrivning av masteroppgaver (diskusjonssak/vedtakssak)

Programrådet for 8.-10. semester ble av Utdanningsutvalget bedt om å diskutere muligheten for samskrivning av masteroppgaver (Sak-UU 78-22). Saken ble diskutert på møtet i Programrådet 11. mai 2023. Programrådsleder for 8. – 10. semester orienterte om saken (Se Sak-PR 18-23 Studenter og samskrivning av masteroppgaver). Utdanningsutvalget behandler saken videre på neste møte.

Sak-UU 46-22 Utvikling av SamPraks (orienteringssak)

Liv Mathiesen orienterte om SamPraks (Sammen i praksis). SamPraks er under oppskalering og omfatter (vil omfatte) studenter fra sykepleie, farmasi, medisin, odontologi, psykologi, klinisk ernæring, teologi og spesialpedagogikk (logoped og audiopedagog). SamPraks utgjør til sammen 2 dager med undervisning, og kommer i tre varianter; i sykehjem, i simuleringslab og kasuistikk-basert gruppearbeid. Alle studentene har et felles introduksjonskurs (e-læring), før de utreder en pasient med påfølgende rapportering i tverrprofesjonelle team.

For mer informasjon om SamPraks se: Oppbygging og gjennomføring. For e-læringskurs se Elæring fra med.fak. UiO under medisinsk pedagogikk og medisisnsk adferdsfag.

Publisert 21. juni 2023 08:02 - Sist endret 4. juli 2023 10:31