Innkalling styremøte 1. februar 2018

Fysisk institutt 26.1.2018

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Innkalling til styremøte
Tidspunkt: Torsdag 1.2.2018 kl. 13.15 - rom FV139

Forfall:

SAK IS 1/18 Godkjenning av dagsorden
 

Forslag til vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 2/18

Godkjenning av referat fra forrige møte

 

Forslag til vedtak:

Referatet fra forrige møte godkjennes.

SAK IS 3/18 Orienteringssak: Årsrapportering 2017 på økonomi
 

Bakgrunn:

Styret blir orientert om årsregnskapet 2017 og videre prognose. Det henvises i den forbindelse til selve økonomirapporten og ledelsesvurderingen.

SAK IS 4/18 Vedtakssak: Utlyst stilling som 1. amanuensis innen biofysikk og medisinsk fysikk- godkjenning av sakkyndig rapport og endring i sammensetning av intervjukomite
 

Bakgrunn:

Det henvises til rapport fra sakkyndig komite og fremleggsnotat fra adm. leder i forbindelse med en endring i sammensetning av intervjukomite.

 

Forslag til vedtak:

Styret godkjenner rapport fra sakkyndig komite, samt foreslått endring i sammensetning av intervjukomite, dvs. at Eli O. Hole erstatter Einar Sagstuen. 

SAK IS 5/18 Vedtakssak: Godkjenning av medlemmer i instituttutvalg fra gruppen midlertidig, vitenskapelig ansatte. Godkjenning av varamedlem i phd.-utvalget.
 

Bakgrunn:

Det henvises til fremleggsnotat fra adm. leder.

 

Forslag til vedtak:

Følgende personer fra gruppen midlertidig, vitenskapelig ansatte utnevnes for 2018:

Tilsettingsutvalget: Stipendiat Marianne Bathen, Seksjon for halvlederfysikk/SMN

Phd.-utvalget: Stipendiat Sigbjørn Grini, Seksjon for halvlederfysikk/SMN

Utdanningsutvalget: Stipendiat Marte Julie Sætra, Seksjon for kondenserte fasers fysikk

Vara utdanningsutvalget: Stipendiat Odd Petter Sand, CCSE

I tillegg vararepresentant i phd.-utvalget fra de fast vitenskapelig ansatte: Professor Carsten Lütken (for perioden 2018-20)

SAK IS 6/18

Orienteringssak: Videre tilsetting av Geir Helgesen i en IIer-stilling

 

Bakgrunn:

Det blir informert om hva slags avtale som er inngått vedr. videre finansiering og organisatorisk plassering av prof. II-stillingen til Geir Helgesen.

SAK IS 7/18

Orienteringssak: Tildeling av KD-stillinger 2018

SAK IS 8/18

Andre orienteringssaker

 

Ansatte/sluttet:

  • Lei Li har fått forlenget sin stipendiatstilling for perioden 1.1.18 - 31.3.18. Alle tre måneder betales via basis, men ca 1 måned er i praksis frikjøp av hovedveileder Dag Kr. Dysthe på et EU-prosjekt.
  • Domas Birenis har fått forlenget sin stipendiatperiode i ett år fra 1.2.18. Forlengelsen er begrunnet i at Birenis har hatt pliktarbeid på 25 % gjennom hele tilsettingsperioden, og det har vært knyttet til opplæring av brukere av NORTEM-instrumentene.
  • Frank Leonel Bello Garrote har fått forlenget sin stipendiatperiode for perioden 24.1.18 - 28.2.18, finansiert av infrastrukturprosjektet 'OSCAR' på OCL.  
  • Øyvind N. Gløersen har fått forlenget sin stipendiatperiode for perioden 24.1.18 - 15.6.18, med grunnlag i gjennomførte undervisningsoppgaver. Forlengelsen er således finansiert via instituttets basis.
  • Alexander Stasik har tiltrådt i stilling som postdoc i 3 år fra 8.1.18. Stillingen er eksternt finansiert via prosjektet 'COBRA' med Gaute Einevoll som prosjektleder.
  • Vincent Thio har tiltrådt i stilling som stipendiat i 3 år fra 15.1.18. Stillingen er eksternt finansiert via BIA-prosjekt 'Infrastructure-less indoor positioning in 3D' med Jan K. Bekkeng som prosjektleder. Prosjektet involverer også en industripartner.
  • Eirik Gramstad er tilsatt som forsker fra 1.1.18, i utgangspunktet med finansiering fra HEPP-prosjektet ut 2018. Pga. den nye statsansatteloven har han i praksis sterkt stillingsvern i stillingen.
 

Aktuelle saker:

Oppsummering fra seksjonsledermøte 19.12.17; 25.1.18

 

Disputerte:

  • Simon Feigl: 18.1.18- “Novel Pixel-Detector Developments for Upgrades of the ATLAS Central Tracking System at the LHC” 
  • Per Filip Lindberg: 26.1.18- “Zinc Oxide/Cuprous Oxide and the Interfaces With Silicon for Solar Cell Applications”  

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 26. jan. 2018 14:45 - Sist endret 26. jan. 2018 14:58