Referat styremøte 14. februar 2019

Fysisk institutt 19.2.2019

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 14.2.2019 kl. 13.15 - 15.00

Til stede: Jøran Moen, Heidi Sandaker, Anette E. Gunnæs, Andreas Görgen, Hilde Lynnebakken, Kristian Bjørke, Knut Berge Sæbjørnsen (studentrepr.), Eline Prytz Andersen  (studentrepr.), Arnt Inge Vistnes (observatør).

Forfall: Halvor Strøm

Ikke møtt:

SAK IS 1/19 Godkjenning av dagsorden
Vedtak:Vedtak:Vedtak:

Vedtak:VedtDagsorden ble godkjent.Dagsorden ble godkjent.

 

SAK IS 2/19

Godkjenning av referat fra forrige møte

Vedtak:

Referatet fra forrige møte godkjennes.

Sak 48/18 ble kommentert av instituttleder: I budsjettkommentaren er koplingen mellom videreføring av stilling og navn på personer som går av, fjernet. Dette etter et innspill fra Seksjon for kjerne- og energifysikk. Tidligere formulering er egnet til å skape forvirring.

Det understrekes at det ikke er noen automatikk i at et fagområde som får en avgang får videreført stillingen. I utgangspunktet trekkes alle stillinger inn, og så må det argumenteres godt for enhver nyansettelse.

 

SAK IS 3/19SAK IS 3/19SAK IS 3/19 Vedtakssak: Valg av medlemmer til styret for 2019 fra gruppen midlertidig vitenskapelig ansatte 
Bakgrunn: Bakgrunn:

Det er gjennomført valg av medlemmer (1 fast og 1 vara) til styret for 2019 fra gruppen midlertidig vitenskapelig ansatte. Det henvises til rapport fra valget.  

Vedtak:Vedtak: Styret tar valgrapporten til etterretning.Styret tar valgrapporten til etterretning.Styret tar valgrapporten til etterretning.Styret tar valgrapporten til etterretning.Styret tar valgrapporten til etterretning.Styret tar valgrapporten til etterretning.
 
SAK IS 4/19 Orienteringssak: Årsrapportering 2018 på økonomi
Bakgrunn: Bakgrunn: Bakgrunn:

Styret ble orientert om årsregnskapet 2018 og videre prognose. Det henvises i den forbindelse til selve økonomirapporten og ledelsesvurderingen, samt presentasjon fra Inger Anne Pedersen.

Kommentarer:Kommentarer:

Inntjening til leiesteder; instituttet vil legge trykk på at leiestedene skal betale deler av lønn til tekniske stillinger.

I 2019 vil instituttledelsen ha konkrete tiltak for å sette bundne midler i omløp.

Instituttet vil i 2019 dekke publikasjonsutgifter, og midler til å bygge europeiske nettverk blir gjort tilgjengelig. Dette siste med tanke på å få flere EU-prosjekter.

 

SAK IS 5/19 Orienterings- og diskusjonssak: Innstegsstilling for 1. amanuensis knyttet til Honorsprogrammet
Bakgrunn:Bakgrunn:

Det henvises til saksfremlegg fra instituttleder. I tillegg oversikt over tidligere fremlegg av denne saken i styret og i seksjonsledermøtene; dokument om innstegsstillinger mer generelt og dokument med et foreløpig forslag til arbeidsoppgaver og kvalifikasjonskrav. Dette vil være trinn 1 av en totrinns styrebehandling.

Anders Malthe-Sørenssen var med på denne saken.

Oppsummering/kommentarer:Oppsummering/kommentarer:

Trenger mekanismer for å sluse folk inn og ut av programmet. Men "innslusing" må skje tidlig i programmet.

Rekruttering via innstegsstillinger er kanskje noe instituttet burde bruke oftere uavhengig av denne konkrete saken.

Programmet gir tilførsel av studieplasser.

Det kommer en prosess rundt fremtidige stillinger, så sånn sett kommer denne saken litt "kastet på".

Honorsprogrammet vil forhåpentligvis gi instituttet (enda) høyere status.

Kan man åpne for en delt utlysning- innsteg eller førsteamanuensis? Gir mer tyngde å lede programmet om man er 1. aman? Denne problemstillingen er diskutert med dekanatet, og konklusjonen er at det er innstegsstilling man ønsker å forsøke.

Sterkt ønskelig å ha en løsning på plass fra høsten av.

Hva er en "beregningsorientert fysiker"? Er alle fysikere som holder på med store beregninger egnet? Enighet om at det er behov for en presisering av begrepet.

 

SAK IS 6/19 Vedtakssak: Godkjenning av sakkyndig komite ifm. SOLARIS-stilling
Bakgrunn:Bakgrunn:

Det foreligger nå et forslag til en sakkyndig komite som skal vurdere professorkompetansen til den SOLARIS-kandidaten som har vært inne til intervju og prøveforelesning. Det henvises også til CVer for de tre foreslåtte medlemmene; Grossner, Hallén og Monakhov.

Vedtak:

Den foreslåtte komiteen godkjennes.Den foreslåtte komiteen godkjennes.

 

SAK IS 7/19

Orienteringssak: Tildeling av KD-stillinger 2019

Oppsummering: Vi fikk innvilget 9 av de 10 søknadene vi hadde sendt til MNF. Saken var to ganger innom seksjonsledermøtene (møte 17.1- sak 2/19 og møte 29.11- sak 89/18). Instituttleder er ansvarlig for den endelige rangeringen, men ut fra gitte kriterier som ble diskutert med seksjonslederne.

SAK IS 8/19

Andre orienteringssaker

Ansatte/sluttet:Ansatte/sluttet:
  • Geraldo C. Vasquez er tilsatt som 1. lektor/forsker (SKO 1109) for perioden 15.2.19 - 14.8.19. Stillingen er finansiert av Fysisk institutt og er knyttet til gjennomføring av undervisningsppgaver (25 %) gjennom hele tilsettingsperioden (har vært ansatt som postdoc siden 15.2.17).
Aktuelle saker:

Oppsummering fra seksjonsledermøte 17.1.19 og 31.1.19

Disputerte:
  • Azadeh Abravan: 14.12.18- “Normal tissue evaluation in lung cancer patients undergoing radiotherapy and erlotinib therapy using FDG-PET/CT and blood biomarkers” 
  • Asbjørn Ulvestad: 14.12.18- “Performance and Characteristics of Silicon Nitride as a Convertible Alloy Anode Material for Li-ion Batteries”  
  • Carl Andreas Lindstrøm: 10.1.19- "Emittance growth and preservation in a plasma-based linear collider"
  • Joanna Dziadkowiec: 25.1.19- "Interactions between Confined Calcite Surfaces in Aqueous Solutions. A surface forces apparatus study"
SAK IS 9/19 Vedtakssak: Opprettelse av IT-forum ved instituttet
Bakgrunn: Det foreslås å opprette et IT-forum ved Fysisk institutt, og det henvises til fremleggsnotat. Saken er diskutert i seksjonsledermøtet 29.11 (se sak 90/18).
Vedtak: Det vedtas opprettet et IT-forum ved instituttet. Medlemmer for perioden 2019-20 som foreslått i fremleggsnotatet.Det vedtas opprettet et IT-forum ved instituttet. Medlemmer for perioden 2019-20 som foreslått i fremleggsnotatet.Det vedtas opprettet et IT-forum ved instituttet. Medlemmer for perioden 2019-20 som foreslått i fremleggsnotatet.Det vedtas opprettet et IT-forum ved instituttet. Medlemmer for perioden 2019-20 som foreslått i fremleggsnotatet.
SAK IS 10/19 Eventuelt
 

Det ble her nevnt to saker:

1) Studiebarometret; masterprogrammet i fysikk kom veldig godt ut med en score på 4,5 av 5. Dette betyr at vi får muligheten til å presentere programmet i Tekna-magasinet.

Det skjer veldig mye videreutvikling av utdanning ved andre læresteder, så det er ingen grunn til å hvile på laurbærene.

2) Den ene studentrepresentanten tok opp at ventilasjonsanlegget nå skrus av kl fem. Dette er uheldig for studenter som jobber utover ettermiddagen/kvelden, da luftkvaliteten blir dårligere. Kontorsjef lovet å ta opp saken med EA via MNs arealkoordinator Kathrine Schou.

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 19. feb. 2019 09:18 - Sist endret 19. feb. 2019 10:12