Referat styremøte 19. desember 2019

Fysisk institutt 8.1.2020

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 19.12.2019 kl. 13.15 - 15.00

Til stede: Moen, Sandaker, Görgen, Lynnebakken, Viefers, Børkje, Strøm, Glittum (studentrepr.), Bernhardsen (sekretær). I tillegg var Morten Dæhlen til stede ifm. sak 60/19.

Moen og Viefers fratrådte ifm. sak 60.

Forfall: Prytz-Andersen (studentrepr.)

SAK IS 56/19 Godkjenning av dagsorden
Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

 

SAK IS 57/19

Godkjenning av referat fra forrige møte

Vedtak:

Referatet fra forrige møte godkjennes.

 

SAK IS 58/19 Orienteringssak: Status økonomi etter 1. tertialrapportOrienteringssak: Status økonomi etter 1. tertialrapportOrienteringssak: Status økonomi etter 1. tertialrapportVedtakssak: Utlysning av fast stilling i studieseksjonen
Bakgrunn: Bakgrunn: Det henvises til ettersendt notat fra kontorsjef.
Vedtak:

Styret vedtar å lyse ut en fast stilling i studieseksjonen, og gir administrasjonen fullmakt til å utarbeide en kunngjøringstekst.

 

SAK IS 3/19SAK IS 3/19SAK IS 53/19 Vedtakssak: Retningslinjer for emneportefølje ved Fysisk institutt
Bakgrunn:

Denne saken ble utsatt i forrige styremøte, da man ikke hadde det forutsatte vedtaket i utdanningsutvalget som grunnlag.

Det henvises videre til sak 67/19 i utdanningsutvalgets møte 10.12 og forslag til nye retningslinjer. 

Kommentarer/momenter i diskusjonen:

* Det ble reist spørsmål om hvor grensen på seks kommer fra. Svaret er at dette er i tråd med tidligere vedtak. Seks er et skjønnsmessig tall, men som synes som et fornufig antall ut fra studentstatistikk som er utarbeidet.

* Å ha emner med mange nok studenter handler ikke bare om økonomi, men også om at det er en fordel for studentene at det er et visst antall studenter på et emne med tanke på læringsmiljø.

* Tanken har vært å skape mer forutsigbarhet for studentene, samt "tvinge" fagmiljøer til å tenke rekruttering på masternivå. Fagmiljøer med emner med få studenter har gjerne få masterstudenter, og således et potensiale til å få flere.

* Vedtaksforslaget er ikke harmonisert med hva som står på emnesidene, så her må det gjøres en ryddejobb.

* Jobben med å "sanere" emner er så smått i gang.

* Tanken er ikke å håndtere retningslinjene firkantet.

Vedtak:

Styret godkjenner de foreslåtte retningslinjene. Styret ber administrasjonen sørge for konsistent informasjon på nettsidene kontra hvordan retningslinjene blir implementert.

 

SAK IS 59/19 Vedtakssak: Endring av organiseringen av arbeidet ved instituttet

Bakgrunn:

Dette er i utgangspunktet en oppfølging av sak 52/19 fra forrige styremøte, som ble utsatt da grunnet tidsnød. Saken er nå gjort om til en vedtakssak, og det henvises til instituttleders notat.

Forslag til vedtak:Vedtak:

Styret gir instituttledelsen fullmakt til å nedsette en arbeidsgruppe med mandat iht. punkt i-iv i notatet. Spesielt skal arbeidsgruppen utarbeide funksjonsbeskrivelser for nivå 4- og nivå 5-ledelse.

 

SAK 60/19 Orienteringssak: Prosess rundt tilsetting av ny instituttleder
Bakgrunn:

Det er utarbeidet et forslag til en ny kunngjøringstekst.

Kommentarer/momenter i diskusjonen: Kommentarer/momenter i diskusjonen:

* En eventuell endring tilbake til valgt instituttleder krever godkjenning i Universitetsstyret, og dette vil være en omstendelig (og tidkrevende)  prosess.

* Endelig godkjenning av ansettelse skal skje i fakultetsstyret (dvs ikke i MNs tilsettingsutvalg). Målet må være å rekke dette på styremøtet i mars. Konstituering må skje dersom man ikke rekker å ha en ny person på plass til Jøran Moen slutter, dvs. 1.3.

* Krav til komitesammensetning er:

1 fra dekanatet (Solveig Kristensen foreslås)

1 vitenskapelig ansatt

1 T/A-ansatt

Det er ikke påkrevd å ha en represenant fra tjenestemannsorganisasjonene med, men de kommer til å få tilbud om å ha med en representant.

MN stiller med sekretær i komiteen. 

* Komiteen kan ikke oppnevnes før søkerlisten foreligger grunnet mulige habilitetsproblemer. Det formelle her er faglig samarbeid, i tillegg til (åpenbart) familiære forhold, nært vennskap etc.

* Teknisk Ukeblad er en mulighet mht. utlysningssted. Vi bør også vurdere å sende den ut til andre læresteder og forskningsinstitusjoner i Norge og Norden.

* Bør lyses ut på norsk.

* Kommentar til teksten på at det heter Fysikkbygningen og ikke Fysikkbygget.

* Teksten bør ligge ute i  4 uker.

 

Konklusjon:

Styret hadde ingen innsigelser til teksten (utover den detaljen som er nevnt ovenfor). Kunngjøringsteksten godkjennes og lyses ut raskest mulig på nyåret.

 

SAK IS 61/19

Andre orienteringssaker

Ansatte/sluttet:
  • Sisay Abie har fått forlenget sin stilling som stipendiat for perioden 1.1.20 - 31.12.20. Forlengelsen er eksternt finansiert på prosjektet "Food Inspector" med Ørjan Martinsen som prosjektleder.
  • Håvard Gjersdal har fått forlenget sin forskerstilling (SKO 1109) for perioden 1.1.20 - 28.2.20. Forlengelsen er eksternt finansiert på prosjektet "ESS inkind imaging system" med Erik Adli som prosjektleder.
  • Eirik Gramstad er tilsatt som førstelektor i 6 måneder fra 1.1.20. Han har i tilsvarende periode fått 50 % permisjon fra sin forskerstilling. Han skal undervise FYS5555 som vikar for Farid Ould-Saada, som har forskningstermin.

  • Matthias Richter har fått forlenget sin 20 % forskerstilling (SKO 1109) i ett år fra perioden 1.1.20. Forlengelsen er eksternt finansiert på ALICE-prosjektet. 

  • Ole Dorholt har tiltrådt i fast stilling som leder på ELAB fra 20.11.19.

  • Thomas Combriat tiltrer i stilling som postdoc i 3 år fra 6.1.20. Stillingen er finansiert av CCSE og er tilknyttet konvergensmiljøet 'ABINO'.

  • Adhikari Sayan tiltrer i stilling som postdoc i 2 år fra 15.1.20. Stillingen er eksternt finansiert på prosjekt '4DSpace investigation of plasma turbulence in the cusp ionosphere'.

 

Følgende personer er ansatt i faste stillinger som forskere, med forbehold om ekstern finansiering:

* Alexander Stasik: (Foreløpig) Finansiering i 4 år fra 8.1.20 på prosjekt 'Bio-inspired neural networks for AI applications'.

* Evgeny Zabrodin: (Foreløpig) Finansiering i 1 år fra 1.1.20 på diverse prosjekter.

Felles for disse er at bortfall av finansiering vil gi grunnlag for oppsigelse, i tråd med ny statsansattelov.

Aktuelle saker:

Oppsummering fra seksjonsledermøte 14.11, 28.11 og 12.12 (kommer).

Disputerte:

  • Anette Hauge: 1.11.19- “The tumor microenvironment and its assessment with DCE-MRI and DW-MRI”  (Dr. Philos)
  • Jørgen Eriksson Midtbø: 1.11.19- "The low-energy enhancement: An experimental and theoretical study of nuclear level densities and γ-ray strength functions"
  • Guro Marie Wyller: 22.11.19- "Experimental investigations of monosilane pyrolysis"
  • Roberto Calogero Cardella: 26.11.19- "CMOS Detector and System Developments for LHC Detector Upgrades"
  • Sigbjørn Grini: 2.12.19- "Band gap grading and impurities in Cu2ZnSnS4 solar cells"
SAK IS 62/19 Takk for innsatsen i 2019
     

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 9. jan. 2020 16:24 - Sist endret 9. jan. 2020 16:24