Slekten Boswellia med små busker som vokser i tørre kalkrike skråninger i Yemen, Oman og Somalia. Harpiksen som tyter ut etter snitting i barken tørker og koagulerer i kontakt med luft (frankinsens) og kan deretter bli samlet inn. Kan være kombinert med krydder som kanel , koriander og lavendel.
Kanel er bark fra det eviggrønne treet Cinnamomum zeylanicum eller Cinnamomum verum i laurbærfamilien (Lauraceae), orden Laurales, klad magnolider, med diverse kultivarer som blant annet vokser på Sri Lanka (Ceylon) og gir Ceylonkanel. Aroma og smaken kommer bl.a. cinnamaldehyd (trans-kanelaldehyd, 3-fenylprop-2-enal, blir oksidert i luft til kanelsyre) og eugenol. Cassiakanel eller kinesisk kanel kommer fra Cinnamomum cassia.
Koriander (Coriandrum sativum) i skjermplantefamilien (Apiaceae) , orden Apiales, klad asterider, og det er de tørkete frøene som brukes, selv om det også er mulig å dyrke den som urteplante, men bladene (cilantro) gir en annen smak og aroma. Frukt og ferske frø har ubehagelig lukt og bitter smak (gr. koriandron, koris). Inneholder terpenoider som linalool, samt g polyfenoler. Det er genetiske forskjeller i sammensetningen av lukt- og smaksreseptorer som gjør at noen liker og noen får aversjoner mot det samme krydderet. I skjermplantefamilien finner man også andre krydderplanter som karve, fennikel, dill, og selleri, samt gulrot, men man må være klar over at skjermplantefamilien inneholder mange potensielt giftige arter, og som kan framkalle allergi.
Lavendel (Lavendula angustifolia, syn L. officinalis) i leppeblomstfamilien (Lamiaceae), orden Lamiales, klad asterider, er en eviggrønn aromatisk urt som vokser vilt i middelhavsområdet. Tørkete blad, blomsterknopper og blomster (fiolette) inneholder lavendelolje (linalool, caryophyllen)