Fermenteringen og soltørkingen gir skifte i fargen fra grønn til rød. Ved fermentering flavanoidet aspalatin omdannet og oksidert til flavanoner (isoorientin og orientin). Videre oksidering gir rødbrune polymeringsprodukter. Rooibos inneholder ikke kaffein forskjellig fra vanlig te, og inneholder mindre garvestoffer (tanniner). Bruken av rooibos har sin opprinnelse fra khoi-Kkhoi-stammen i den vestre Kapp-provinsen.
Innholsstoffer i rooibos: Polyfenoler, flavonoider og fenolsyrer som kan virke som antioksidanter Flavonoider: aspalatin, iso-orientin, orientin, isoviteksin, viteksin, isoquercitrin, hyperoside, quercetin, luteolin, chrysoeriol og rutin.
Fenolsyrer: kaffeinsyre, ferulinsyre, p-koumarsyre, p-hydrokstbenzosyre, vanillisyre og protokatechuiksyre.
Honningbusk (Cyclopia intermedia) har også blitt brukt som te.
Litteratur
Wikipedia