Referat fra møte i Studieutvalget

Onsdag 16. desember, kl. 11.15–12.00, Zoom

Til stede:

Kristian Ranestad, Ida Scheel, Johan Pensar, Kim Frøyshov, Kent-André Mardal, Tom Lindstrøm, Ulrik Skre Fjorholm, Arne B. Sletsjøe, Philip Andreas Aarstein (MFU), Tobias Opsahl (MFU), Paul A. Maugesten, Annika Rigenholt.

Gjester: Frank Proske, David Baños.

Saksliste

 

Godkjenning av innkalling og referat

Godkjent.

 

Saker under eventuelt

Ingen.

20/14

Orienteringssak/diskusjonssak:

Høstens undervisning og eksamen. Erfaringsutveksling

Vedlegg: Hybrid undervisning ved MI høst 2020

Det har vært stor variasjon i de digitale tilbudene blant undervisere ved instituttet. Samlet sett har det vært litt lavere oppmøte på undervisningsaktiviteter. Studentnene virker imidlertid å bruke alle tilbudene som finnes, men i svært varierende grad. Mange har uttrykket at man ser frem til fysisk undervisning.

Omtrentlige tall for oppmøte til eksamen: 10 % lavere oppmøte enn i fjor i førsteårsemnene, 10 % lavere oppmøte i STK1110, 10 % høyere oppmøte i MAT1120. Digital eksamen og spesielt Inspera legger et stort press på administasjon omkring eksamensaavviklingen, der Solveig sitter i førstelinjetjenesten.

20/15

Orienteringssak:

NOKUT kommer i 2021 eller 2022.

Periodisk programevaluering skal gjennomføres i 2021.

Det vil gjennomføres programevaluering våren 2021. Evalueringen gjennomgår og fremlegges høsten 2021. Fakultetet utvikler en felles mal for evalueringen.

20/16

Orientering/vedtakssak:

Det er foreslått å opprette et profesjosstudium i aktuarvitenskap.

Forslag til vedtak:

Studieutvalget støtter initiativet og den faglige planen for studiet, og vil foreslå opprettelsen til MN-fakultetet. Studieutvalget legger til grunn at studiet vil kreve 1–2 flere undervisere hvert semester enn det er ansatt ved seksjonen per i dag, samt inntil en halv studieadministrativ stillingsressurs i året.

 

Frank Proske og David Banos presenterte bakgrunnen for initiativet. Kristian Ranestad utdypet forslaget med informasjon om at dette kommer som erstatning av eksisterende studieløp under studieretningen FFR ved SMR-programmet. Ressursbehov og hva opprettelsen innebærer for instituttet som helhet ble også tatt opp, bl.a. hva dette vil bety for bachelorstudiene. Det tas opp at det er prematurt å sende videre uten videre utredelse og det foreslås følgende alternative vedtaksforslag:

Studieutvalget ser positivt på initiativet, og foreslår at det utredes hva opprettelsen betyr for instituttet og om det vil være mulig å opprette studiet basert på dagens rammer og eksisterende emneportefølje. Studieutvalget legger til grunn at den foreslåtte planen vil kreve 1–2 flere undervisere hvert semester enn det er ansatt ved seksjonen per i dag, samt inntil en halv studieadministrativ stillingsressurs i året.

 

Alternativt vedtaksforslag er vedtatt.

20/17

Vedtakssak:

Fellesorakel har vært etablert som tilbud i flere semestre.
 
Forslag til vedtak:
Fellesorakel fortsetter som tilbud i en form tilpasset behovet.
 
Fellesorakelet har blitt relativt lite benyttet, men er godt likt av de som benytter det. Det blir tatt opp at informasjon om tilbudet er en utfordring.
 
Vedtaksforslaget er vedtatt.

20/18

Eventuelt

Kristian Ranestad
Leder
Annika Rigenholt / Paul A. Maugesten
Sekretærer

 

Publisert 16. des. 2020 13:54 - Sist endret 12. mars 2021 14:02