Referat til møte i Studieutvalget

Torsdag 6.mai, 10.15–11.00, Zoom

Til stede: Arne B. Sletsjøe (utdanningsleder), John Grue (und.leder seksjon 1 og 4), Johan Pensar (und.leder seksjon 2 og 3), Kim Frøyshov (und.leder seksjon 5 og 6), Tom Lindstrøm (for MAEC), Erlend Wold (for PHD), Bjørn Skauli (midlertidig ansatte), Philip A. Aarstein (MFU), Feliks Falk (MFU), Annika Rigenholt (studieadm.) og Paul A. Maugesten (studieadm.).

Meldt fravær: Ulrik S. Fjordholm.

Saksliste

 

Godkjenning av innkalling og referat

Godkjent.

 

Saker under eventuelt

Ingen saker under eventuelt.

21/09

Orienteringssak:

Runde med alle om det er behov for vara i sine verv. Vararepresentanter for programledere er oppnevnt i Masterrådet og Bachelorrådet. Utover dette var det ikke sett behov for oppnevning av formell vara, da man vil få stedfortreder ved lengere tids fravær og selv ordner representant ved kortere fravær ved behov.

21/10

Orienteringssak:

Undervisningslederne har gjennomgått emne-evalueringene og semesterrapporter for høsten 20. Aktuelle problemstillinger tas opp med gruppene av emneansvarlige.

21/11

Vedtakssak:

Det er foreslått å innføre en permanent regneøvelse i MAT3110/MAT4110 fra H22 grunnet økt studentmasse siste tre år. Det kommer frem at dagens undervisningstilbud er gjennomført som 2t forelesning og 2t regneøvelse, og det stilles spørsmål ved om det å legge til 2t regneøvelse til betyr at forelesningsmengden skal økes og hva dette evt. gjør med omfanget til emnet. Undervisningsledere sammen med seksjonsledere må se på dette sammen.

Det diskuteres om det trengs en faktisk økning i form av ekstra regneøvelse eller om det kun trengs hjelp til å rette den økte mengden obligatoriske oppgaver. De siste årene har imidlertid emnet være undervist med et ekstra undervisningstilbud, det er ønskelig å få klarert hva dette har innebært før det gjøres et vedtak.

Saken utsettes til det er belyst hvordan den ekstra undervisningstiden har blitt benyttet tidligere år og hva som trengs av økte undervisningsressurser.

21/12

Diskusjonssak:

Bruk av Padlet diskuteres med bakgrunn i erfaringsnotat. Spesielt i hvilken grad det bør eller skal benyttes og hvem som skal ha ansvaret for oppfølging med den ressursbruken det medfølger.

Det diskuteres at Padlet kan være uoversiktlig i bruk, og at det på emner på høyere nivå ikke har vært så mye utprøvd. Studentene sier de foretrekker å kunne dukke opp på gruppetimer og stille spørsmål der.

Saken tas opp igjen på et senere studieutvalgsmøte.

21/13

Diskusjonssak:

Fellesorakel.

Utsatt til neste møte.

21/14

Diskusjonssak:

Begrunnelser.

Utsatt til neste møte.

21/15

Diskusjonssak:

Det diskuteres i hvilken grad obligatoriske oppgaver bør være en del av våre masteremner og om man bør tenke nytt når det gjelder formen på oppgavene.

Det tas opp at obligatoriske oppgaver har fire hovedfunksjoner; studentene skal kvalifisere til eksamen, de får skriftlig tilbakemelding underveis fra en vitenskapelig ansatt, det tvinger studentene til å jobbe med pensum, Man får testet studentene i de delene av pensum man ikke kan gi i en eksamenssituasjon. Alle disse aspektene er med på å gi viktig læringsutbytte. Innføringen av Canvas har gitt økt administrasjon, og vi ser på om det bør være et maksimalt antall obliger på masternivå, der flere av punktene ovenfor tross alt allerede er ivaretatt gjennom høy faglig interesse blant studentene.

Det er delte meninger i utvalget, der noen mener man bør innføre enda flere obliger enn de to vi har tradisjon for, ettersom det får studentene til å jobbe jevnt. Andre mener at én oblig burde holde når studentene klarer å studere godt allikevel på masternivå. Det tas også opp at det vil gi økt frihet i hvilke tema man kan gi på en oblig dersom det kun gis én i semesteret fordi man da ikke behøver å ta hensyn til retteprosessen for den andre obligen i bestemmelsen av fristen.

Det blir nevnt av studentrepresentanten at det er noen forelesere som har gjort forsøk med én større oblig som gis over lengere tid og som er mer integrert med undervisningen og det pensum som gjennomgås. Dette har vært svært godt mottatt blant studentene.

21/16

Orienteringssak:

Det avholdes dialogmøte 20. mai. Agenda: Periodisk evaluering. Korona, PhD, Eventuelt.

21/17

Orienteringssak:

Gjennomgang av siden om Undervisnings- og sensurbelastning v/Arne B.

Utsatt til neste møte.

21/18

Orienteringssak:

Bachelorprogrammene våre skal evalueres i 2021. Informasjon om prosessen v/Arne B.

Utsatt til neste møte.

Arne Bernhard Sletsjøe
Leder

Annika Rigenholt / Paul Aleksander Maugesten
Sekretærer

 

Publisert 21. mai 2021 16:08 - Sist endret 8. juni 2021 16:51