Referat fra møtet 08.06.2022

Kl 13:15 - 14:45, Fysikkbygningen, fakultetsstyrerommet.

Fra MNSU: Erlend Tiberg North, Ellen-Beate Tysvær, Feliks Falk, Hannah Merlan Anor, Naima og Nils Enric Canut Taugbøl. 

Fra fakultetet: Knut Mørken, Hanne Sølna, Kristine Jøssang (sak 1) og Marianne Jacobsen (referent)

Sak 1: Info om Si fra systemet, v/ Kristine Jøssang MN

Se presentasjon. Det var stor interesse for å høre om Si fra systemet og få råd om hvordan man bør gå frem når studenter med utfordringer tar kontakt.

Sak 2: Videreføring av saken om obligatoriske oppgaver ved Matematisk institutt, v/ MNSU

Oppdatering fra Matematisk fagutvalg og status for arbeidsgruppen på MN.

Matematisk fagutvalg har på nytt tatt opp saken med utdanningsleder ved instituttet. De opplever å ikke få forståelse for sitt syn på at ny ordning ikke ivaretar studentene godt nok. MNSU mener studentene ikke ble hørt da instituttet vedtok å endre antall forsøk på obliger. Studentrepresentanter føler at det er vanskelig å bli hørt i utvalg hvor de er i mindretall, hvordan skal de kunne få sitt syn igjennom? Anbefalingen fra fakultetet er å ta dette gjennom sine fagutvalg.

MN arbeidsgruppen for obligatoriske aktiviteter i undervisningen (ledet av Tone Gregers i KURT) ser bl.a. på hva pedagogisk forskning viser og på lang sikt blir resultatet av arbeidet svært viktig. Det pågår en spørreundersøkelse blant studenter hvor IN1010 og mat1110 har flest svar. I arbeidsgruppen deltar flere utdanningsledere og en studentrepresentant. MNSU mener det burde være med mer enn en studentrepresentant, for blir studentene synspunkter godt nok ivaretatt?

Sak 3: Insentiver for å få studentene tilbake på campus, v/ MNSU

Hvilke insentiver finnes for at fagutvalgene og instituttene skal jobbe for å få studentene tilbake på campus?

Det har vært ønske i fagutvalgene med å få i gang tiltak, med det har ved noen institutter ikke vært enighet med administrasjon og samarbeid mangler. Hvilke insentiver har fakultetet ovenfor instituttene? Fakultetet har gjennomført dialogmøter med instituttene med stort fokus på semesterstart og hvordan få studenter tilbake til campus. Fra dialogmøtene har fakultetet inntrykk av at det er stort fokus på å få studenter tilbake. MNSU ønsker ikke engangs-insentiv, men at det finnes midler hvert semester. Det er ikke ønskelig med obligatorisk oppmøte, det er forskjell på å gjøre campus inviterende og "tvinge" studenter til å komme. 

Fakultetet vil i Studieutvalget oppfordre alle instituttene til å ha faste, jevnlige møter med sine fagutvalg for å ta opp aktuelle saker.

Sak 4: Status og informasjon om aktuelle saker, v/ Knut Mørken

Periodisk programevaluering:
Det har vært gjennomført evaluering av bachelorprogrammene og det er nå en prosess med å følge opp dette. Evaluering av masterprogrammene pågår nå.

NOKUT besøk:
Hele UiO får tilsyn av sitt kvalitetssarbeid høsten 2022. Det skal ses spesielt på et studieprogram på hvert fakultet, ved MN er det masterprogrammet Informatikk: informasjonssikkerhet som er plukket ut.

Sak 5: Eventuelt

Emneevaluering og tiltaksplan i etterkant, v/ MNSU:
Noen læresteder har en egen fane i læringsplattformen om evaluering. Er dette mulig å få i Canvas eller på semestersiden?
UiO piloterer nå et felles emneevalueringssystem. Det pågår en viktig debatt om hva emneevalueringen er for, hva er vi ute etter? Det er ønskelig å ha en forskningsbasert tilnærming til emneevaluering.

Studentrepresentanter til arbeidsgrupper og utvalg, v/ MNSU:
Når det er behov for studentrepresentanter er det viktig at ingen direkte foreslås, men at dette alltid blir tatt opp på forhånd med fagutvalg eller MNSU.

Publisert 21. juni 2022 16:03 - Sist endra 21. juni 2022 16:03