Referat fra møtet 17.03.2023

Kl 12:15 - 13:45, Fysikkbygningen fakultetsstyrerommet og Zoom.

Fra MNSU: Lisa Julianne Nystad, Hannah Merlan Anor og Hedda Svee.

Fra fakultetet: Knut Mørken, Hanne Sølna, Yvonne Halle (sak 1), Ilan Dehli Villanger (sak 2 og 3) og Marianne Jacobsen (referent)

Sak 1: NOKUTs innstilling til UiOs kvalitetsarbeid, v/ Yvonne Halle

Se presentasjon.

Sak 2: Grunner til dårlig psykisk helse, v/ MNSU

Mye obligatorisk arbeid, jobb og dårlig studentøkonomi fører til at det ikke er mulig å være fulltidsstudent lenger. Hvert institutt må ha et studentspesifikt område for å øke tilhørlighet. ForVei og SiO helse, er det nok?

MNSU ønsker at fakultetet har flere tiltak. SiO har lite kapasitet og med lange ventelister. Fakultetet har i 12 år hatt Forvei-prosjektet som er et personlig veiledningstilbud for alle studenter ved MN. Førsteårsstudenter på bachelor får invitasjon til samtale i 2. semester, men tilbudet er også åpent for studenter i andre deler av studiet. Forvei merker en økning av studenter som tilsynelatende har, eller tror de har, psykiske lidelser. Mye er stressrelatert og av sammensatte problemstillinger. Dette ses ikke bare ved MN/UiO, men er et samfunnsproblem.

MNSU påpeker hvor viktig det er at alle institutter har egne studentarealer for et godt læringsmiljø, og fakultetet er helt enig i dette. I dag mangler egne studentarealer ved Matematisk, Geofag og Farmasi. Det er en utfordring med at det ikke er ledige lokaler. I utgangspunktet er ønske om egne studentarealer noe som tas i dialog mellom fagutvalgene og instituttene.

Fakultetet påpeker viktigheten av å delta i det fysiske læringsmiljøet, være på campus og ta del i aktiv læring. Det er ønskelig at MNSU er med på å fremsnakke dette.
Det er ulike meninger blant studenter om obligatoriske innleveringer er et onde eller et gode.  
MNSU ønsker at fakultetet gi myndighetene tilbakemelding på at det p.g.a. for dårlige økonomiske støtteordninger ikke lenge er mulig å være fulltidsstudent.

Sak 3: Kursing i angst og depresjon, v/ MNSU

Studenter bør kunne få vite hva angst og depresjon er, og vite hva det er å ikke ha det.

MNSU ønsker at fakultetet tilbyr kunnskap til studenter om livsmestring, psykiske lidelser og hvordan håndtere ulike situasjoner. Fakultetet vil se på om det er mulig å arrangere en type kurs/infomøte om dette, men ønsker samarbeid og hjelp til markedsføring av MNSU.

Sak 4: Aktuelle saker v/ Knut Mørken

Ingen saker.

Sak 5: Eventuelt

Ingen saker.

Publisert 28. mars 2023 08:42 - Sist endra 28. mars 2023 08:44