Stut-/Stua-møte 10. juni 2016

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Knut Martin Mørken (MN), Tom Andersen (IBV), Eli Olaug Hole (Fysisk institutt), Dag Langmyhr (IFI), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Tom Lindstrøm (MI), Hege S. Christensen (FAI), Annik Myhre (Geo), Hanne Sølna (MN), Anne-Lise Hansen, Yvonne Halle (MN), Ellen Grøholt (MN), Marianne Jakobsen (MN), Tone Skramstad (MN), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Grete Stavik Døvle (FI), Annika Rigenholt (MI),Inger Christin Borge (Mi) Helena Båserud Mathisen (MI), Emilie Willoch Olstad (studentrepresentant), Frode Hansen (ITA), Dag Langmyhr (IFI), Morten Østigard (studentrepresentant), Helge E. Kleivane (MN), Yvonne Halle (MN), Andreas Tandberg (MN, referent).

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer ved studiedekan Solveig Kristensen

Vi ønsker Stian Løvold, direktør for UNIK (Universitetssenteret på Kjeller), velkommen til Stut-/Stua-møte. UNIK blir et nytt institutt ved MN fra 1/1 2017. Det vil innen den tid komme en utdanningsleder fra UNIK på plass i Utdanningsutvalget, og UNIK vil gå inn i InterAct-prosessen sammen med de andre instituttene.

Studieweb-gruppa  ved MN er nå i gang med lese nettekstene til de nye bachelorprogrammene. Det er viktig at utdanningslederne og programkomité-lederne kommer inn i denne prosessen og at merknadene går frem og tilbake mellom partene til det foreligger et sluttresultat som alle er enige i. Vi kobler inn Knut Mørken i siste del av prosessen så vi får et InterAct-blikk på tekstene. Leder for studieweb-gruppa, Tone Skramstad, orienterte om arbeidet og hvor langt det er kommet: 15. juni er instituttenes frist for å få ferdig tekstene, men det er viktig at utdanningslederne og komité-lederne venter på klarsignal fra studieweb-gruppen før de begynner å lese over tekstene. Foreløpig er flere av tekstene under arbeid.

Emnekodene på MENA-programmet ("MENA1000" etc.) blir stående etter programrevisjonen.

Når det gjelder masterporteføljen, begynner vi å få inn noen av nettekstene, men det varierer foreløpig veldig fra institutt til institutt hvor langt arbeidet har kommet. Det jobbes videre med overgangsordninger (se referat fra 13. mai), men opptakskravene til masterprogrammene er ennå ikke så klare at vi kan utarbeide disse overgangsordningene i detalj på det nåværende tidspunkt. Foreløpig viser vi til følgende vedtak fra instituttledermøtet 9/6:

Student som tilfredsstiller ALLE KRAV, inkl. C-karaktersnitt, for opptak til MN-masterprogram/studieretning slik dette kravet er formulert høsten 2016, ansees som faglig kvalifisert søker til og med masteropptak høsten 2021. Gjelder: Masterprogram/studieretning som ved iverksetting av InterAct høsten 2018 eller senere, er en direkte faglig videreføring av masterprogram/studieretning før iverksetting av InterAct. Vi lanserer de nye/reviderte programmene i 2017 og har  overgangsordninger frem til 2021. Det er viktig at underviserne tar ansvar for å podcaste undervisningen i emnene som går ut. Dette vil bli viktig for at overgangsordningene skal fungere godt. 

Det jobbes videre med å sette opptakskrav til masterprogrammene, og flere av instituttene arbeider dessuten med oppdeling av studiene i programmer/studieretninger. Vi minner om at vi innen 1/10 2016 (se tidsplan) må ha inn eventuelle innspill til nye programinitiativ som skal på etter 2018.

Det er PhD day i dag, og alle blir oppfordret til å ta en tur innom Realfagsbiblioteket.

Utdanningsutvikling HIOA

2 – Studentombudet ved UiO

Studentombudet ved UiO, Marianne Høva Rustberggard, presenterte sin årsrapport for 2015.Se presenstasjon og årsrapport til høyre.

 

Presentasjon av årsrapport

Årsrapport 2015

3 – Regler for klonede emner

Tidligere i år ble det laget en mal for hvordan emnekomiteene kan skrive luber for emnene i programmene. I den anledning tok Yvonne Halle opp spørsmålet om hvorvidt det også bør lages en slik mal for hvordan vi går fram når vi skal lage klonede emner. Yvonne la frem saken for dagens møte (se presentasjon høyre marg). Det ble vedtatt at vi oppretter en arbeidsgruppe bestående av medlemmer fra studieadministrasjon og faglinje som setter i gang å jobbe med saken rett etter sommeren.

Regler for klonede emner
4 Tidsplan InterAct H16 Ragnhid Kobro Runde presenterte utkast til tidsplan for InterAct høsten 2016. Vi tok en gjennomgang av planen i plenum. Lenke til endelig og godkjent tidsplan ligger til høyre Tidsplan H16
Publisert 14. juni 2016 14:29 - Sist endra 15. juni 2016 12:37