Møte i Studieutvalget 11. mars 2016

Til stede: Knut Martin Mørken (MN), Solveig Kristensen (MN), Tom Lindstrøm (MI), Hege S. Christiensen (FAI), Eli Olaug Hole (Fysisk institutt), Annik Myhre (Geo), Karianne S. Lilleøren (Geo), Yvonne Halle (MN), Emilie Willoch Olstad (studentrepresentant), Morten Østigard (studentrepresentant), Dag Langmyhr (IFI), Hanne Sølna, Andreas Tandberg (MN, referent).

Fravær: Tom Andersen (IBV), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), (MN), Inger Christine Borge (MN), Frode Hansen (ITA)

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer

Helge Engeseth Kleivane er på plass som ekstraressurs i digital eksamen-organisasjonen. Helge samarbeider tett med fakultetskoordinator. Carl Henrik Gørbitz er dessuten godt i gang i sin rolle som fagkontakt. Carl Henrik blir viktig for kontakt med Inspera og faglærerne. Digital eksamen er satt opp som sak på MNSU-møte førstkommende tirsdag. Det er bestilt en kostnadsanalyse for prosjekt digital eksamen ved MN. Anne Lise Hansen og Frode Bremnes jobber sammen med UiO sentralt om denne analysen. EA har inngatt en leiavtale med Silurveien 2, et lokale på Smestad med plass til 488 kandidater. Lokalene blir rigget med strøm, nett og kontrollrom og skal spesialtilpasses for digital eksamen. Lokalet vil være tilgjengelig hele året og skal stå klart i begynnelsen av september 2016.

Vi jobber videre med arbeids- og læringsmiljøåret 2016. 

Studiekvalitetsmidler for 2016 vil bli lyst ut. Fakultetet har som en forberedelse til dette bedt om en rapport fra instituttene om hva studiekvalitetsmidlene ble brukt til i forrige runde. Frist for rapportering er 15/4.

Torsdag 10/3 var det møte om livsvitenskapsatsingen og utdanning. Forskningsdekan Svein Stølen ledet møtet. Deltagere var studiedekaner, studentparlamentet og UiO sentralt.

Studiedekan orienterte fra siste instituttledermøtet. Det var enighet i møtet om at emner som er tverrfaglige skal utvikles i samarbeid med aktuelle institutter. Her bør instituttene sende ut føringer til emnekomiteene. Når vi nå går fra programarbeid til arbeid på emnenivå, vil avgjørelsene i revisjonsarbeidet i større grad bli tatt på instituttnivå istedenfor fakultetsnivå.

 

2 – Seminar for alle emne- og/eller semesterkomiteer 29/3 

Det blir emneseminar tirsdag 29/3 kl. 13–16 i Abels utsikt (12. et. Niels Henrik Abels hus). [Invitasjon er sendt ut til emnekomité-medlemmer og utdanningsledere, med påmeldingsskjema]. Målet med seminaret er erfaringsdeling rundt arbeidet med å omsette læringsutbyttebeskrivelsene for programmene i emneinnhold. Det blir fokus på erfaringsdeling mellom komiteene innen nærliggende fag, med oppsummering i plenum.

Knut Martin Mørken introduserte det forestående emnearbeidet for utdanningslederne ved å vise til eget arbeid med emnet MAT-INF1100. Se presentasjon til høyre. I diskusjonen som fulgte kom det spørsmål om hvorvidt lub-ene på emnenivå skal deles opp i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse, slik lub-ene på programnivå skal det ifølge Nokuts kvalifikasjonsrammeverk. Det kom ingen avklaring på dette på møtet, men Yvonne Halle følger opp saken, og fakultetet kommer tilbake med mer informasjon om hva som eventuelt er UiOs/MNs retningslinjer når det gjelder dette. På et generelt plan ble det bestemt at fakultetet lager et skriv som skisserer opp retningslinjer for hvordan vi skal differensiere beskrivelse av læringsutbytte i kvalifikasjonsrammeverket for de ulike nivåene (BA, MA, Ph.d.). Tom Lindstrøm har vært sakkyndig for Nokut ved evaluering av kvalitetssikring, og det ble foreslått at Tom Lindstrøm holder et innlegg om nivåene i Nokuts kvalifikasjonsrammeverk på emneseminaret den 29/3. 

Fra KI kom det spørsmål om hvorvidt Fronter er UiOs offisielle kanal for formidling av studentinformasjon. Fakultetet sjekker dette og kommer tilbake med informasjon om UiOs retningslinjer rundt dette.

Detaljene i diskusjonen om emnearbeidet ligger i detaljreferatet til utdanningslederne som er lenket opp i høyre marg (innlogging).

Den 28. april arrangerer vi et seminar om vurderingsformer med Bjørn Stensaker fra Institutt for pedagogikk. Invitasjon blir sendt ut på e-post til alle til medlemmer i alle bachelorkomiteer. 

Emnearbeid

Internreferat STUT

Publisert 17. mars 2016 11:13 - Sist endra 28. feb. 2020 15:11