Møte i Studieutvalget 31. aug. 2016

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Knut Martin Mørken (MN), Hanne Sølna (MN), Tom Andersen (IBV), Dag Langmyhr (IFI), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Tom Lindstrøm (MI), Eli Olaug Hole (Fysisk institutt), Annik Myhre (Geo), Frode Hansen (ITA), Kristian Prydz (IBV) Anne-Lise Hansen (MN), Yvonne Halle (MN), Morten Østigard (studentrepresentant), Kristin Hubred Nygård (studentrepresentant), Andreas Tandberg (MN, referent). 

Fravær: Hege S. Christensen (FAI), Stian Løvold (UNIK)

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – UNIS-rapport

Universitetet i Oslo er en av de største bidragsyterne til arktisk forskning i Norge, og det er en del av universitetets strategi å fortsette å legge til rette for forskning på nordområdene og levere flere studenter til UNIS (Universitetssenteret på Svalbard). Etter et møte utdanningslederne hadde med UNIS i 2015, ble det satt ned en arbeidsgruppe som skulle jobbe med hvordan MN-fakultetet kan øke studentmobiliteten til UNIS. Leder for arbeidsgruppen og instituttbestyrer ved Fysisk institutt, Jøran Moen, la frem arbeidsgruppens rapport for studieutvalget (se høyre marg). Utdanningslederne får i oppgave å påse at vi markerer alle studieprogram som kan gis en arktisk profil, og at vi legger til rette for utvekslingssemester på Svalbard. Programkomiteene, studenter og IT-linje må involveres i dette arbeidet. Det kom frem i diskusjonen at vi generelt må legge formalitetene til rette for at UiO-studenter så enkelt som mulig kan søke seg til UNIS. Eksempelvis bør informasjon om opptak til UNIS komme særlig tidlig ut til disse studentene slik at de får tid til å ordne reise/bosted o.l.

UNIS-rapport

UNIS rapportdokument

 

2 – Tidsplan

Ragnhild Kobro Runde gikk gjennom tidsplanen for høsten 16 (se høyre marg). Arbeidsprosessen fremover vil følge 4 hovedlinjer: Arbeid med BA, arbeid med MA, emneutvikling og det kontinuerlige arbeidet med å utvikle det vi kaller "kultur for læring". Vi minner om at ikke alle institutt har levert fullstendige opptaksrammer og opptakskrav (se MA-frist 1/6). Utdanningslederne har ansvaret for å hente inn og melde inn disse opptaksrammene/-kravene fra programkomiteene. Ragnhild la dessuten frem forslag om å opprette en arbeidsgruppe for å arbeide med et av punktene under BA-fristen 1/12: "Koordinering av mulige digitale løsninger – felles for program/institutt/fakultet?". I margen til høyre finner du også notatet om integrert profesjonell kompetanse i utdanningen, til arbeid med punktet om program-luber under MA-fristen 1/10.

Tidsplan

Profesjonell kompetanse

Publisert 8. sep. 2016 13:20 - Sist endra 4. okt. 2017 14:06